Pračka Electrolux EWF10670W

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jarmilerik

#46 Příspěvek od jarmilerik »

Tak jsem před chvílí převzal zásilku. Bohužel to není díl, který potřebuji. Tahle cívka má odpor 498 ohmů. Objednací číslo na pytlíku souhlasí.
Takže jsem od Rostava dostal mylnou informaci.
Naposledy upravil(a) jarmilerik dne 12 led 2015, 09:48, celkem upraveno 1 x.
jarmilerik

#47 Příspěvek od jarmilerik »

Ještě pro upřesnění. To co mi přišlo je toto - http://zemalogic.pt/bobines-taquimetric ... ar-lg.html. Což je vzhledově něco jiného.
Já podle všeho potřebuju (je to jen můj dohad - jelikož electrolux má na svých stránkách s náhradními díly bordel), http://www.europart.nl/wasmachine+onder ... /04246910/.
Jenže si nejsem jistej. Informace se těžko hledají.
jarmilerik

#48 Příspěvek od jarmilerik »

Tak po cca 20 minutovém vytelefonování se servisem electroluxu by to měl být díl 50229052001. viz třeba tady http://www.intelectra-shop.de/Ersatztei ... 52001.html
Tak snad na druhý pokus už to vyjde.
Ještě pro názornost - srozumitelnost přikládám tabulku.
Přílohy
tabulka.gif
(79.43 KiB) Staženo 502 x
Rostav

#49 Příspěvek od Rostav »

Omlouvám se za chybu v identifikaci tacha. Vycházel jsem z dostupné dokumentace Elektroluxu k motorům a jejich komponentům. V tabulce podle čísla motoru 132528721 je tedy chybně uveden tachogenerátor 50204873009 s 184 Ω. Tacho 50229052001 je uvedeno u motoru 13252870. Jsem ochoten vám čkodu nahradit odkupem nepotřebného tacha.
jarmilerik

#50 Příspěvek od jarmilerik »

Nelamte si s tím hlavu. To není nic proti Vám, bordel je u electroluxu. Snažil jste se mi pomoci a toho si vážím. Snad jsem to v té tabulce dalším případným kupcům trošku objasnil. Volal jsem tam a jsou seriózní. Poslal jsem dnes tacho zpět a ňákou kačku mi snad taky vrátí. Všichni se hold pořád učíme. Kdybych si to objednací číslo hodil do googlu dřív, tak jsem měl jasno. Takhle si ještě pár dní počkám.
keemo

#51 Příspěvek od keemo »

co tak se jich zeptat ze to neni to co by to melo byt a jestli by to vzali zpatky?? ja takto vracel loziskovvy domek... sice jim trvalo asi mesiac nez prisli prachy na ucet a bez dvojiho postovneho ale aspon daco...
jarmilerik

#52 Příspěvek od jarmilerik »

Tak myslím, že dnes je můj příběh s pračkou uzavřen. Ráno přišly peníze na účet za špatně objednaný díl u Electroluxu včetně poštovného zpět (cca po 20 dnech).
Pračka již více jak dva týdny funguje naprosto spolehlivě. Dokonce i všechny programy, co dříve neproběhly korektně, jsou bez chyb.
Hlava mi to nebere, jaká s prominutím blbost (přerušené vinutí tacha) se takto projevuje. A hlavně, z čeho to dělají (cívku tachogenerátoru), že to odejde. Díl, který není nijak mechanicky a ani elektricky (co se týče proudů) namáhán.
Ještě jednou díky Vám všem, jsem zas o něco málo zkušenější (ne chytřejší :lol: ), a žena mě zas chvilku chválí :D .
texi

#53 Příspěvek od texi »

Ahoj. S dovolením se vetřu do dikuse.Máme pračku EWT 1050 a problém je podobný zde uvedenému. Pračka se po určitém čase během procesu zastaví a čeká, nikde kod chyby , po vypnutí a opětovném zapnutí se chod obnoví.Bez rázů motoru. Vyčistil jsem hadičky, zkontroloval spínače i svod topného tělesa - vše OK. Ale pozahřátí cívky tachogenerátoru se její odpor změní ze 183 ohmů až na 230 ohmů. Myslím si,že ten odpor by měl být stálý - 183ohmů. Můžete mi,prosím, servisáci toto potvrdit ? Dík.
Rostav

#54 Příspěvek od Rostav »

O tak velký rozdíl neměl.
texi

#55 Příspěvek od texi »

..díky, objednávám nový tachogenerátor 50229052001 .
filuna

#56 Příspěvek od filuna »

Zdravím, dost mě překvapili poslední 3 příspěvky týkající se EWT 1050, páč já teď řeším v podstatě ten samý problém na tom samém typu pračky, jen s tím že kód chyby znám a je to E52 (proto jsem se na tohle vlákno dostal) - řešil jsem to tady http://kutilska.poradna.net/q/view/1047 ... ge=r106377

Včera jsem se odhodlal k měření celého pracího procesu, závada se samozřejmě neprojevila (pračka normálně doprala), ale naměřil jsem taky 230 Ohm po skončení praní.

Takže se chci zeptat - protože z odpovědi předešlé "O tak velký rozdíl neměl." mi není jasné, jestli to znamená "Je to špatně" a nebo "Je to v cajku".

Mě teď selským uvažováním vycházejí dvě protichůdné možnosti:
1) na dvou pračkásch stejného typu měříme před i po praní stejné hodnoty => je to správně a chybu je třeba hledat jinde
2) na dvou pračkách stejného typu se stejnou chybou měříme stejné hodnoty => je to nejspíš typická závada pro tuto pračku projevující se tímto způsobem

Rozhodnotutí, která je správně, je asi na někom odbornějším, aby řekl, jestli ten rozdíl tam může být nebo ne.

Díky

Mimochodem, texi, pomohla ta výměna?
filuna

#57 Příspěvek od filuna »

Ha, tak internet mě vzdělal a tak se zdá, že by to mohlo být správně - opravte mne pokud se mýlím: vycházím z http://cs.wikipedia.org/wiki/Teplotn%C3 ... 9ho_odporu

1) R = R0 x (1 + alpha x dt)
R0=184
alpha = 0.004 (měď - odhaduji, že cívka bude asi z toho ne?)
dt (zahřátí, rozdíl teplot) = odhad třeba 60° - 20° = 40

R= 213.

Já naměřil nějakých 220 - 240, nějak mi to lítalo, nicméně v rámci nepřesností mi připadá, že by to mohlo být správně.

A teď prosím buď potvrdit a nebo vyvrátit ;-)

Díky
Rostav

#58 Příspěvek od Rostav »

Chyba E52 = Přerušení tachogenerátoru , blokování motoru nebo vadný kabelový svazek motoru. Určitě tam ohmická tolerance při změně teploty motoru bude, ale při měření by hodnoty kolísat neměly.
texi

#59 Příspěvek od texi »

Po výměně cívky zatím,tj. asi 3x praní, pračka funguje bez problémů.
Tu původní cívku jsem ohříval fenem a ohmicky ze 183 se vyšplhal odpor až na 230.Bohužel jsem novou cívku nepodrobil testu ohřívání,takže nevím zda se odpor měnil i u ní. Myslím ,že uvádějí toleranci hodnoty o +- 7%.
texi

#60 Příspěvek od texi »

Takže si už s jistotou dovolím tvrdit , že pračka po výměně tachogenerátoru je opět v pořádku,závada se už neprojevuje. Díky Rostave za rady.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“