Elektrocentrála KW6500 - budící vinutí
Moderátor: Moderátoři
BOBOBO píše:Už se těším , až si dá někdo práci a alespoň u jednoho tohoto typu (asi je dnes nejrozšířenější z levných) provede podrobné zpětné inženýrství včetně regulátoru .
myslel jsi to takhle ?
- Přílohy
-
84.jpg- (298.04 KiB) Staženo 600 x
ok1hga píše:BOBOBO píše:Už se těším , až si dá někdo práci a alespoň u jednoho tohoto typu (asi je dnes nejrozšířenější z levných) provede podrobné zpětné inženýrství včetně regulátoru .
myslel jsi to takhle ?
Pěkná práce to máš tedy trpělivost . Na to jsi použil nějakou chemii co tu zálivku rozpustí nebo jsi se do toho pustil nějakým nástrojem ?
našel jsem to na elektroda.pl
a je tam i schéma, ale nevím jak je přesné . . .
zdroj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/find.p ... +regulator
schéma vinutí tady:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... f99f934e04
- Přílohy
-
schema1.jpg- (189.29 KiB) Staženo 541 x
Zelená - napětí pro usměrnovač
Oranžová - napětí pro regulátor
A jak je zakresleno na obrázku tak tyto dvě vinutí jsou od sebe i od odstatních izolována . A já mám navzájem spojené silové vinutí se všemi dráty v konektoru co se připojuje do regulátoru .
- Přílohy
-
Vinutí.JPG- (217.94 KiB) Staženo 345 x
Jarda-406 píše:A jak je zakresleno na obrázku tak tyto dvě vinutí jsou od sebe i od odstatních izolována . A já mám navzájem spojené silové vinutí se všemi dráty v konektoru co se připojuje do regulátoru.
to znamená, že se to někde seklo a vinutí se upeklo . . .
otázkou zůstává "kde" a "proč" . . .
řešením je, nechat stator přemotat, nebo koupit jiný . . .
- Artaban001
Já si myslim, že je to tím jak je jedno vinutí hliníkové tak prostě snese menši zátež než měděné a vice se zahřívá při průchodu proudu při větší zátěži . Nevím jak maji konstrukčně řešeno ty provázky jak je s nimi staženo vinutí na statoru jestli to neni něco jako informační nevratná tepelná pojistka,že když se vinuti přehřeje nad únosnou teplotu tak provázky popraskají a pak např. servisu vidi na první pohled co asi vinutí zažilo . Že provázek praskne při teplotě při které už nevydrží lak na vinutí a dráty se spojí . Já mam ty provázky právě popraskané .
Prehľadal som "celý internet", ale nepodarilo sa mi nájsť žiadny navíjací predpis. V prípade, že by ho niekto mal, začal by som rozoberať vinutie a porovnávať, či sa zhoduje s predpisom - to len pre istotu. Vedel by mi niekto s tým pomôcť?
- Přílohy
-
elektrocentrála swiss kraft sk8500w.jpg- (36.68 KiB) Staženo 166 x