Opět LTE
Moderátor: Moderátoři
Mám 6023C59 johansson a nejaký relook RE-FLTE 5-790MHz. Nepomohli.
Proto jsem od tebe chtěl seznam kanálů, na kterých se u vás něco chytne.
Rýmu chytit zpocený v průvanu umím taky...
Jestli tam tedy něco je na K58, stačí ti LBF774, ale ten už tak dobře celé LTE pásmo nepotlačí, přenos filtrem v pásmu LTE začíná na -15 dB a končí na -48±4 dB a kanál 58 zeslabí asi o 4,5 dB.
Jak moc by těch 15 dB pomůže, se dá zjistit měřením nebo koupením filtru a vyzkoušením.
Podotýkám, že filtry LBF jsou především dolní propusti, mechanicky jsou určené k přímému našroubování na F-konektor zesilovače nebo rozbočovače, nebo do dalšího filtru. Nejde o laditelné kanálové zádrže, které lze kaskádovat jen v případě, kdy jsou navzájem oddělené kabelem délky větší, nebo rovné λ/4.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem na dolní půlce, mám před zesákem pásmovou propust UHF+odlaďovač LTE a třeba K59 funguje bez problémů. Ale ti "nahoře" jsou slušně řečeno v lese....
Těm pomůže jedině selektivní a hodně dobrý odlaďovač a doufám, že to majitel LTE taky namontuje a zaplatí, ať si užije trošku potu....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Každá ostrost filtru má ale svou mez, nekonečně ostrý filtr neexistuje.
Přijímat kanál 60 a zbavit příjem rušení signálem LTE je možné jen, je-li buňka operátora s LTE dost daleko a aspoň ve směru minima vyzařovacího diagramu antény.
Proto je lepší definovat nejvyšší kanál, který chceš přijímat, a podle toho vybrat filtr s co nejnižším mezním kmitočtem, jinak to LTE nemáš šanci potlačit.
A někdy ani to nestačí.
http://www.antena.cz/pasivni-prvky/ante ... -f-konetor