Ponorný ohřívač vody
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
S porcelánovým hrnkem to byla bezpečná souprava na přípravu kafe, která fungovala celou vojnu. Vzalo to sice 1/2 výkonu elektrocentrály od R4AT, ale to během minuty, než bylo kafe hotový obvykle nevadilo...
U nás se v početce za bolševika vařilo jinak. Na sále byl zvlhčovač Hyros-Denco. V něm 2 plastový vařáky, trojfáz přes nerezový elektrody přímo do vody. Automatika tam neustále dopouštěla vodu a občas vypustila starou aby se nedělal vodní kámen. Tak jsme do jedný nádoby zamontovali takovej malej ventilek co byl na mosaznejch 1-2" vodovodních ventilech na vypouštění proti zamrznutí. Horká voda byla neustále k dispozici.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Přílohy
-
ohrivac.JPG- (58.58 KiB) Staženo 109 x
kurvítka jsou všude. Našel jsem vyhozenou zánovní harkovzdušnou pistoli z Lídlu.
Nevratná tepelná pojistka v háji. Vzhledem k tomu že byl nasazen difuzer jsem usoudil že ji někdo utavil dlouhým chodem s malým průtokem vzduchu. Pojistku jsem vyřadil a na moje občasné smrštění bužírek bude sloužit ještě dlouho. Našel jsem ji u autodílny, někdo asi rovnal nějaký plastový nárazník a přehnal to. Měla odřízlou šňůru, tak jsem připojil novou, ale ne 2x cosi, ale 3x1 a zem jsem připojil pod kovovou hubici.