AVG zpomaluje?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#46 Příspěvek od TAKJAN »

Tak PC OK. Vadný zdroj a narušený bios. Ten zdroj mně taky mohl napadnout.
TAKJAN

#47 Příspěvek od TAKJAN »

Mám tu další záhadu. Pokud stáhnu film z DATOID, zobrazí se v složce filmy, jasné. Vidím ho také ve složce videa na TV, přehraju. Pokud stáhnu z ULOŽTO, v TV ho nevidím. Proč to??
Detaily videa: 2 nevidím
Přílohy
Bez názvVIDEO 1.png
(128.01 KiB) Staženo 37 x
VIDEO 2.png
(132.9 KiB) Staženo 40 x
xsc

#48 Příspěvek od xsc »

Kdyby nic jiného, vidím tam rozdíl ve formátu. Jedno je avi s DivXem, druhé mkv s h.264. Záleží na TV, co umí přehrávat, nebo na DLNA serveru, co jí pošle.
TAKJAN

#49 Příspěvek od TAKJAN »

TV ale zobrazuje vše ze složky filmy, i videa, která nelze přehrát.
xsc

#50 Příspěvek od xsc »

Opravdu zobrazuje vše, nebo jen něco s pro ní známou příponou? Když přejmenuju to přehratelné video z *.avi na *.mkv, tak ho TV uvidí?
TAKJAN

#51 Příspěvek od TAKJAN »

Zobrazí třeba TS. Pokud to není AVI, nezobrazí.
masar

#52 Příspěvek od masar »

No a čemu se tedy divíš, že ti mkv nezobrazí? :wink:
xsc

#53 Příspěvek od xsc »

No vida, takže problém je vyřešen :-)
Ale jinak si myslím, že pokud se to video přetáhne na flashku a ta se strčí do TV, tak přehrát půjde. Problém bude spíš způsobovat DLNA server než TV. Nikde nevidím, co je to za značku TV ani s jakým OS a DLNA serverem je to provozováno. Ale třeba Samsung z flashky mkv umí.
TAKJAN

#54 Příspěvek od TAKJAN »

Je vyřešen. Vše z datoidu, funguje, z pc i exter. disku. Na uložto je to v MKV, což nevidí. Nevím ,jak vlastně mohl vzniknout takový bordel ve video formátech. To není normální, no vlastně jako tento svět... Tohle např TV neumí, 720x404 a 20,970 fps, to je taky úlet.
Pořád ale nevím, proč ten formát MKV nejde přes síť. Jednou je přece sdílení filmů na hardu dovoleno, tak jak to. TV z exterky vidí vše, zálohy, muziku, schemata, neumí to přehrát, jasně.
Přílohy
nicole NO.png
(113.8 KiB) Staženo 29 x
xsc

#55 Příspěvek od xsc »

A opravdu to běží přes Windowsí sdílení? Neběží to spíš přes Mediaplayer a jeho DLNA server?
29.97 je zcela logická frekvence - je to NTSC/2. Problém se vztahem mezi barvonosnou a čb rozkladem vyřešili tak, že mírně posunuli vertikál. Ukázalo se to jako řešení blbé, ale v roce 1953 jim to tak nepřišlo.
TAKJAN

#56 Příspěvek od TAKJAN »

Teď jsem už úplně vedle. Datový proud (win) není zapnut. Ale není zapnut ani v mediaplayer. Tam jsou navíc filmy rozděleny na jednotlivé epizody jedné složky, takže jich je desítky, možná přes sto. TV by to asi nesložila např do složky-filmu Policejní odznak.
TAKJAN

#57 Příspěvek od TAKJAN »

To je nějaká nová ojebávka, že ventilátor ve zdroji (novém) se točí i ve spánku PC? To vidím poprvé. Je teda EUROCASE 400W, supersilent. A ten vadný vyndaný zdroj je vizuelně OK, kond mají ESR minimální. Přesto mně nenaběhne ani se zátěží, ani bez. Značka FSP group.
satam

#58 Příspěvek od satam »

Pokud jsi ten EUROCASE teď koupil, tak sis patrně zadělal na brzké další problémy - EUROCASE zdroje patří mezi nejhorší šunky.
Vadný zdroj nejen že nepoznáš vizuelně, to ani náhodou, ale příčinou vady bývají elektrolyty tak z 30-50%. Ostatní je na dalších součástkách. Že to je zrovna FORTRON (FSP) není vůbec podstatné.
Takže bez měření nejsi schopen vadu zdroje zjistit.
TAKJAN

#59 Příspěvek od TAKJAN »

Tu mně tam strčil servisák. Záruka. Pár jsem jich měl a ušlo to, mám z něj např 14V/30A. Proč se ale točí, to je dnes normální?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od forbidden »

Normální to není, ale třeba to tak výrobce zdroje udělal schválně. Můj zdroj nechává točit větrák ještě nějakej čas i po vypnutí, kvůli dochlazení. Pokud byl třeba předtím v plné zátěži a vypnul bych ho hned, tak by teplota docela narostla.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“