Talisman 306U
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Dvoulampovka
Robert18 píše:Tak přišel další kousek mírně plesnivý a plný humusu
Tomu říkáš humus? To je nádhera.
To jsi ještě neviděl uvnitř třeba myší hnízdo - a to radio bylo normálně v provozu.
Ke mně přišlo až tehdy, když ta myš přehryzla náhonové lanko a majitel nemohl přeladit na jinou stanici. Taky ohryzané (i přehryzané) některé cívky (hedvábí na vf lanku!), . . .
Jak mají potom (podle tebe) vypadat kousky, které leží třeba i několik desítek let na půdách, stodolách, ...?
- Přílohy
-
gala sJPG.jpg- (94.94 KiB) Staženo 90 x
kokun píše:Milan píše: ... Sedí to perfektně,brokát je krásně napnutý, moc dobře by se do něj píchaly odznaky ,jak jsem to jako kluk dělával na dědově prastarém rádiu...
Tímto jsi mně připomněl, jak jednou kolega vyprávěl:
Donesl mu známý z práce nějaký lampáč, že mu zkresluje. Po odmontování repra vytahal z rádia hrst jehel na ruční šití. Manželka majitele s oblibou využívala rádio coby jehelníček. Když ony se ty jehly tak krásně zapíchávaly nejen do brokátu, ale spíše do papírové membrány repra![]()
Jejím kmitáním (za provozu) ale docházelo k tomu, že jehla postupně mizela do útrob rádia - až si ji přitáhnul magnet.
No a příště manželka dotyčného byla nucena vyhledat jehlu novou (nenaleznuvše tu původní), aby i ta v zápětí byla "vcucnuta" tím magnetem![]()
Bude tomu asi tak 40 let nazpět
- Kontaktovat uživatele: