Startovací kabel
Moderátor: Moderátoři
Jinak taková perla. Kámoš tak dlouho nabíjel na letišti baterky do elektroletů až při odjezdu startér jen cvakal. Protože byl na letišti sám, tak vzal jeden asi z půlky vybitej LiPol tříčlánek 4,5Ah co má povolený odběr 45C (202A), narval jeho 4 mm banánky do svorek autobaterky a úplně normálně benzínovou Xsaru nakopnul.
Já jsem jednou v nouzi nakopnul dehtovýho Pažouta 405 19Ah baterkou do motorky. Baterka v autě byla tak vybitá, že potkávačky jen žhnuly, takže všechen proud dala ta 19Ah baterka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://shop.elancar.cz/startovaci-zdroj ... zdroj-200a
- Bastlfanda
Jinak kabely ála šňůra na prádlo jsou sice na dvě věci, ale nic se nemá přehánět ... Pořádný kabely v rukou někoho neznalýho dokážou nadělat pěknou paseku a navíc o to víc namáhaj zdrojovou soustavu "dárce" ... Taky jsem se takhle jednou nechal ukecat k připojení k mýmu 1.9 dehtu auto se dvěma aku ("vždyť jsou nový" ... njn, spíš nově zničený hlubokým vybitím...) a šestilitrovym motorem s kabelama na náklaďáky a i když ten šestilitr chytl, tak měl v pr... altík a muj altík to málem "vzalo s sebou" (už se z něj začínalo kouřit a napětí sotva 12V, přitom aku jsem měl nabitou (ta se už začínala taky hezky hřát...), takže ano, silný kabely, ale s ohledem na zdrojový soustavy aneb jak už tu někdo psal, zase ne za každou cenu nějaký "sado-maso" ...
- Bastlfanda
doktor365: Jak dlouho to máš a kolikrát jsi použil? Máš to nějak proměřený/důkladněji okouknutý?
edit: Jo a po připojení tý 20W halogenky na ty startovací vývody je pokles napětí asi 0,07V (na 11,43-44, nabito asi na třičtvrtě), další koumání příště ...
http://shop.elancar.cz/startovaci-zdroj ... proud-300a
Píšou tam benzin 7.5 Litr a Diesel 5 Litr
- Bastlfanda
A kdybys pravdu měl, tak by (aspoň ta moje nynější...) "startovací powerbanka" se svýma 11,5V nemusela pomoct, ale chystam se jí dát nějakej menší zátěžák na ropáku, kde nebude aku úplně v p... a měřit proud ... Zajímalo by mě, jestli ta powerbanka má nějakou svojí ochranu jako u těch méněampérových (i vícevoltových) výstupů, kde ale shazuje i 20W halogenka ... taky jsem zatim nezjišťoval, jestli je to počátečním odběrem nezahřátýho vlákna nebo shazuje fakt dřív než při 2A...
Jo a ještě jedna věc...Dal bych si pozor, jakou nabíječku na to startování připojuju, ne každá to zkousne ... Některý třeba "jen" vypálej vlastní pojistku nebo maj jiný ochrany, ale vzhledem k tomu, co vše se dá sehnat...
No a právě jak říkáš: auto v garáži (tedy relativním teple), baterka hyn no a právě ta chvilka, než připojíš nabíječku a vlezeš do auta a zastartuješ stačí možná k tomu, aby se to uschopnilo ke startu ?
Jenom úvahy, nikdo neví všechno...
EDIT: až jsem to odpálil, tak vidím nový příspěvek od Bastlfanda... Tak sorry za sdělení v podstatě toho samého...
EDIT2:
Bastlfanda píše:............Jo a ještě jedna věc...Dal bych si pozor, jakou nabíječku na to startování připojuju, ne každá to zkousne ... Některý třeba "jen" vypálej vlastní pojistku nebo maj jiný ochrany, ale vzhledem k tomu, co vše se dá sehnat...
Souhlas a jenom dovětek: a také ne každé auto přežije připojení jakékoli nabíječky na baterku připojenou k autu...
- Bastlfanda
- Bastlfanda