Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
keemo

#46 Příspěvek od keemo »

A pres leto budou psat o tropickych vedrech. Mam pocit ze nektera media maji okurkovou sezonu po cely rok...
konosuke

#47 Příspěvek od konosuke »

-11°C to nic není, když jsme válčili za Václavíka bejvávalo v únoru takových -20°C a přežili jsme ? no přežili ! ponivač nám to politicky myslelo !
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#48 Příspěvek od rnbw »

U nas -12. Je tak sucho, ze ani lad sa na autach nerobi.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Jenys »

U mě -13
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
MetalGod

#50 Příspěvek od MetalGod »

Když jsem byl malej, tak tady bylo pod -30°C. No a matku nenapadlo nic rozumnějšího, než mě hodit do kočáru a loudavým tempem jít na nákup. No, prej mi ksicht nejdřív zblednul, pak zmodral a naskákaly v něm puchejře, takže omrzliny :roll:.

No, ráno tady bylo -17.5°C, teď jen -13°C.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
dobrman

#51 Příspěvek od dobrman »

Tady na jihu :D ráno v 6:00 bylo -14,5°C, teď -10,3°C
KUBO

#52 Příspěvek od KUBO »

U nás na východe včera aj dnes ráno o 5:15 -12°C a teraz -7°C a sneží. Ale fúka nepríjemný vietor.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#53 Příspěvek od Celeron »

Včera jsem doma nějak klepal kosu. Měl jsem strach, že po 20 letech odešlo něco na tepelným čerpadle vzduch - voda, prostě jelo celej den a voda nedolezla ani na maximum, co umí. Tohle dřív nikdy nebylo, dokázalo vytáhnout maximum i při venkovní teplotě -22 samozřejmě za pomocí přímotopný vložky, která kompenzuje snižující se účinnost s poklesem teplot pod -8.
Dnes jsem vzal vercajk, že půjdu zkoumat, co se děje. Za pár minut jsem byl hotovej, naprostá kokotina a moje blbost. S tepelkem mám paralelně zapojenej z dřívějška klasickej kotel na pevný paliva. V neděli jsem pálil dříví z nevratnejch palet a když jsem skončil, zapoměl jsem zavřít ventil kotle na stoupačce. :oops: No a z kotle se tím pádem stal radiátor a čím víc se topilo tepelkem, tím dělal do komína větší tah a tím víc ochlazoval vodu v topení. Doslova jsem topil do luftu. Nikdy bych něřekl, co komín dokáže z baráku přes kotel vytáhnout tepla. Ach jo, ta lidská blbost/skleróza. Jinak v polabí v noci -14, přes den v 10 je -10 a to slunce pálí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
divous

#54 Příspěvek od divous »

Valašské Meziříčí a okolí:
dnes ráno v 6:00 v rozsahu -13°až-14,5°C. Vál však ostřejší vítr.

Včera to bylo o trošku mastnější -14°až-16°C avšak bez větru.
Michal22

#55 Příspěvek od Michal22 »

Tak tady se teplota ve stínu drží furt na -8,5°C. Ale druhý teploměr má čidlo směrem na jihozápad, jakmile chvilku vyleze slunko, hned je tam pozitivnější teplota -1,5°C. Budu se dívat jen na tento :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
konosuke

#56 Příspěvek od konosuke »

mrzne, mrzne až ráno zamrzlo mlíko, pivo, minerálka na balkoně kam je dávám abych ušetřil místo v lednici...terazky je mírně v plusu ale ne zas moc,
dopoledne -4°C, fičel ledový arktický vítr a jízda na kole jedna hrůza to byla
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MetalGod

#57 Příspěvek od MetalGod »

-4°C? Jestli tohle je arktický, tak vezdejších -11°C je absolutní nula? :D
Teď jsem byl venku a tahal dříví, pěkně svítí hvězda jménem Slunce, takže pocitově mi to přišlo na teplotu kolem nuly.

Koukám ale, že kdyby počasí bylo neměnný, tak novináři nemaj o čem psát. Za chvíli se oteplí a zase budou titulní články o globálním oteplování, o obrovským vlivu člověka na emise CO₂ (takže leckdo z pocitu viny jistě přestane dejchat), samozřejmě Evrosojuz zase přijde s ňákou absurdní diskriminační lahůdkou.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Michal22

#58 Příspěvek od Michal22 »

Já s těmi klimatology souhlasím.
Dřív bývaly silnější zimy, ale v létě 40°C nepamatuju.
Máto ale ještě jeden aspekt- je neříkat globální oteplování, ale podívat se na to opravdu globálně, správně tomu říkají globální změny klimatu.
Strýc v Kanadě popisuje letošní zimu jako jednu z nejsilnějších, které tam za 32 let zažil.
A já vidím, že letos bude nejspíš zase sucho, voda nikde. Takže z mého pohledu se něco mění.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
samec

#59 Příspěvek od samec »

Stvrte poschodie, 22°C, radiatory vypnute jak po cely rok, ale musel som zatvorit okno na kuchyni. :roll:
rnbw

#60 Příspěvek od rnbw »

Tiez nekurim. Dokonca posledne dva dni som dost vetral, lebo som spajkoval pamate teplovdzusnou pistolou.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“