Manažerská ANTI-ČEŠTINA II.
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Holt ale jazyk se musí taky vyvíjet.
- tomasjedno
Aneb fóbie z rodu trpného. Tím pádem jistý Se, pravděpodobně nějaký japonský sluha, stojí za většinou na světě provedených činností a jevů, včetně úklidu mé bastlírny někdy v budoucnosti. Je to takový český Chuck Norris.
V Ostravě zatkli pašeráky drog.
Ale to vše je slabá káva proti "Nim". Když se do věci vloží ONI, tajemná vesmírná velmoc, která řídí veškeré dění na Zemi i mimo ni, to teprve člověku začne běhat mráz po zádech!
tomasjedno píše:Asi málo čteš, je to poměrně starý obrat, asi inspirovaný němčinou. V té se ale v tomhle obratu používá konjunktiv přítomný (er solle stehlen).
Čtu na dnešní poměry docela dost. Ale spíš literaturu faktu (z historie a letectví). Ale že v létě 40 měla proběhnout bitva o Británii jsem fakt nikde nečetl. Prostě proběhla nebo se odehrála. Ale pravdu máš. Používá se to. Jenom mi přijde, že v daleko větší míře než třeba před dvaceti třiceti lety. Může se mi to nelíbit, může mi to vadit, můžu s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu udělat. Němčina mě nikdy za srdce nechytla, tak nemůžu soudit. Ale jistá možnost inspirace tu určitě je. A taky jsou určitě podstatnější záležitosti k řešení.
- tomasjedno
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98ado ... 3%ADslovka
p32 píše: ale nikomu nevadí ten výraz "člověka".
A copak tam nepopravili člověka? Moje mentální schopnosti dneska asi fakt nejsou úplně na výši. Nebo narážíš na to, že by tam mělo být spíše "odsouzence"?
Osobně si myslím, že lepší by byl nadpis "V USA popravili už 1500. člověka od roku 1976" ale je to asi věcí názoru.