Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
rnbw

#511 Příspěvek od rnbw »

Stare obklady idu dole casto aj rukou, to by hadam zvladlo :D
Kvicala_r

#512 Příspěvek od Kvicala_r »

Pokud ty obklady někdo lepil poctivě, tak i ten cement drží jako kráva. No asi jí zítra omrknu a pokud nebude nějak viditelně šizená, tak ji asi zkusím. Příklepovku neřeším - tu mám od Boshe AKU, ale sekat neumí a i kdyby uměla, tak v dosahu elektriky bych ji netrápil.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#513 Příspěvek od forbidden »

Neřeš to a jdi do toho. Sám mám ještě levnější model, jen 800 W. Na občasný vrtání v paneláku super, teď jsem s tím rozbíjel betonovej obrubník a taky to zvládlo. Bylo jen znát ten nedostatek výkonu. Brácha má na baráku úplně to stejný a udělalo práce za ty prachy moc. Obvykle dávám přednost kvalitě a neřeším tolik peníze, ale na pár děr nebudu kupovat něco za 10 000,-.
p32

#514 Příspěvek od p32 »

Kvicala_r píše:Máte někdo praktickou zkušenost s Vrtacím kladivem?

Mám to vyzkoušené, půjčil jsem si to minulý rok od kamaráda a naprosto bez problémů. Pokud tam máš ale obkládačky celkem tak 1,50 m x 2 m, tak to v klidu zvládneš i s ručně s nabroušeným majzlíkem a kladivem. Když chytneš ten grif, tak odsekneš vždy celou kachli a můžeš ji použít jinam. Tímto to samozřejmě půjde rychleji, ale všechny obkládačky asi rozbiješ a bude u toho větsí randál. Dobré je to na odrbání omítky uvnitř na baráku, abys mohl nahazovat novou.
Kvicala_r

#515 Příspěvek od Kvicala_r »

No právě, sundat obklady - vyprostit vanu, sen tam hrábnout nějakou tu drážku na kabel do panelu/příčky... Jo na to odsekávání kachlí samotných se mi osvědčil i plátek strojní pilky nabroušený na břit..
p32

#516 Příspěvek od p32 »

Vanu bys měl vydělat jako první.
venca666
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od venca666 »

mi-ro píše:Musel jsem si dokázat, že jsem nepoučitelnej idiot. Navštívil jsem Chlumecký LIDL a asi jsme byl v nějakým dobrý rozmaru nebo rauši, zalíbila se mi sada 18-ti šroubováků na stojánku a přes veškerá dřívější varování je za necelý dvě stovky!! koupil. Jsem si říkal, třeba se jednou spletli a prodali něco solidního. NESPLETLI!! Už při prohlížení jsem zjistil že černé pracovní konce nejsou kalené jako u solidních prodejců ale pro klamání už pohledem namočené do barvy-dobrá, není to profi ale jako záloha to bude dobrý, nebylo. Tři malý šroubováky se ukroutili už při povolování šroubu z plastu pri prvním pokusu!! Ostatní jsem zatím nezkoušel a tak si říkám že ty už budou určitě v pořádu....
Celeron

#518 Příspěvek od Celeron »

Cos chtěl naznačit vložením prvního příspěvku z tohoto vlákna?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#519 Příspěvek od Kvicala_r »

Musím to kladivo pochválit po trochu hlučném víkendu :). Není sice nejlehčí a pracky mě bolí fest, ale osekal sem celou koupelnu. Zkoušel jsem začít majzlíkem a u toho bych chcípl. Dokonce i ten sekáč není žádné bláto (zatím otestované dlátko). Nezkoušel jsem zatím vrtat - ale i při záhulu v sekání se hřála mírně převodovka, motor samotný nevěděl o ničem - taky celkem slušně ta vrtulka motor vyfukuje...
Tak ještě ho čekají obklady v kuchyni a trochu pomlátit wc :lol:

Zatím musím říct, že vypadá jako dobrý kup - a doufám, že si teď z toho nekákne.
p32

#520 Příspěvek od p32 »

A víš o tom, že ho do 30 dnů můžeš vrátit?
PavelFF

#521 Příspěvek od PavelFF »

Teď už sotva. To platí pro nepoužité zboží. Lídl není půjčovna nářadí.

Podobné levné kladivo jsem koupil v akci kdysi v Globusu a taky dosud funguje. A to jsem ho dokonce půjčil švagrovi na rekonstrukci koupelny či kuchyně. Nevyplnilo se pravidlo "Čeho se potřebuješ zbavit, to půjč".

Původně jsem si chtěl kladivo jen půjčit, ale byl nějaký problém s vypůjčením nástavce(sekáč, vrtáky) a samostatný majzlík stál asi polovinu ceny neznačkového kladiva a k tomu ještě půjčovné....
Chtěl jsem ji tehdy na jednorázovou rekonstrukci kuchyně a možnost reklamovat byla bezproblémová, tak jsem koupil celou neznačkovou krabici a vyšlo to zhruba nastejno jako zápůjčka a nástavce.

Myslím, že je to dobrá volba pro toho, kdo to potřebuje jednou za čas a neseká nic velkého do betonu. V nejhorším mu vrátí peníze, když se to rozbije hned první víkend.
konosuke

#522 Příspěvek od konosuke »

Ale platí ! Je běžná praxe koupit stan nebo sportovní vybavení a po rekreaci vrátit a požadovat úhradu zpět. Pro malé e-shopy je to politika namnoze likvidační ale občanský a obchodní zákoník to umožňuje. Až to padne na hubu a nezaměstnanost stoupne na nějakých 25% tak se páni poslanci - zákonodárci mohou tužkou drbat v hlavě co s tím. Kocourkov jak z učebnice.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#523 Příspěvek od rnbw »

To plati prave len pre e-shopy.
konosuke

#524 Příspěvek od konosuke »

Nevěřím, i pro super-hyper markety, to musíte znát.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#525 Příspěvek od rnbw »

Plati to len pre zmluvu uzatvorenu na dialku (typicky cez internet alebo telefon) - a ked je tovar pouzity, predajca moze dat zakaznikovi zaplatit naklady na uvedenie tovaru do povodneho stavu.

Velke obchody davaju moznost vratit tovar dobrovolne a za vlastnych podmienok.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“