Odrušení sítě pro zkušebnu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#61 Příspěvek od JiriTom »

DukeNuke píše:Šumí to s kytarovými a basovým aparátem zapojenými linkou. Mikrofony nešumí.
Ještě tedy: jaké přesně aparáty a odkud a čím to vede do mixu ?
DukeNuke

#62 Příspěvek od DukeNuke »

Kemper, Engl, basový z hlavy nevím.
Symetrickým XLR všechny tři.
JiriTom

#63 Příspěvek od JiriTom »

Z tvých odpovědí na moje otázky vyplývá: ten šum do mixu dodávají ty aparáty. Že by např. Kemper produkoval nenormálně velký šum je nepravděpodobné...
Všechno vychází na rozštelovaný mix - úrovně, zisky zdroje signálu a zpracování signálu nejsou spolu sladěny.
DukeNuke

#64 Příspěvek od DukeNuke »

Takže znovu:
DukeNuke píše:Já si fakt moc vážím vašich rad. Ale netuším, proč mě pořád vedete jinam?
Pokud jsme si dříve šumu všimli a kvůli tomu jsme to přepojovali na druhý okruh, tak jak by bylo možné, že bychom si toho na druhém okruhu nevšimli? Vždyť po tom přepojení jsme právě ten šum "hledali"??
nemám tak dobré znalosti, abych pochopil, co vás vede k popírání tohoto faktu, ale je to tak. Když je to navíc taková "duchařina".
Sendyx píše:...Sorry, tohle je 10 minut laborování na místě a bude se vědět....
Můžeš prosím popsat, co za těch 10 minut mám kde hledat? Sami s tím labnorujeme už daleko déle. Díky.
Jak se dá rozštelovat mix, aby šuměl? A jak ten rozštelovaný mix přestane šumět, když odpojím vstup?
Ano, mix se dá seštelovat tak, že ten šum může trochu potlačit. A tohle neřešíme. Řešíme to, aby ten šum tam vůbec nebyl.
Ještě jsem zapomněl - zpěvák má svůj efekt, taktéž připojen XLR. A ten nešumí.
samponek

#65 Příspěvek od samponek »

Svítí ?
Sendyx

#66 Příspěvek od Sendyx »

DukeNuke píše:Já si fakt moc vážím vašich rad. Ale netuším, proč mě pořád vedete jinam? ....
Můžeš prosím popsat, co za těch 10 minut mám kde hledat? Sami s tím labnorujeme už daleko déle. Díky.
Už jsem ani nechtěl v tomto vlákně angažovat, když vidím 5 stránek dohadů a tamponkového blábolení. Navíc ses upnul k nějaké diagnóze a řešení. Když jsi si jistý, co problém způsobuje, můžeš si někde půjčit nebo zimprovizovat nějaký síťový filtr a vyzkoušet.

Šance, že zarušenou sítí proleze do nějaké takové sestavy bílý šum je asi taková, že doma z vodovodu poteče petrolej.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
samponek

#67 Příspěvek od samponek »

Sendyx píše: Šance, že zarušenou sítí proleze do nějaké takové sestavy bílý šum je asi taková, že doma z vodovodu poteče petrolej.
Pokud má blízko fotovoltaiku, tak to neplatí. Pouští impulzy pravoúhlého průběhu na 18khz.
Poslechni fotovoltaiku sluchátkem = šumí. A nemusí být fyzicky úplně blízko, stačí vedení a vhodná délka drátu, která se chová jako vyladěná anténa.

Vezmi kapesní osciloskop a dej fotku jaké vlnovky jsou ten šumivý signál.
Naposledy upravil(a) samponek dne 01 srp 2024, 09:28, celkem upraveno 1 x.
DukeNuke

#68 Příspěvek od DukeNuke »

@Sendyx - tohle jsi napsal a já opakovaně prosím o seznam úkonů, které to odhalí tak, že za 10 minut budu vědět. ledaže by sis jen honil triko.
Sendyx píše:Sorry, tohle je 10 minut laborování na místě a bude se vědět.
samponek

#69 Příspěvek od samponek »

Úkon 1 : Vezmi kapesní osciloskop a dej fotku z mobilu toho šumění.
Úkon 2 : Vezmi obyčejnou žárovkovou zkoušečku a napiš jestli svítí mezi komponenty a GND.
Sendyx

#70 Příspěvek od Sendyx »

1. dát sem nahrávku toho, čemu říkáš bílý šum
2. dát sem nákres sestavy, jak to je zapojené + nastavení mixu
3. zjednodušit celou sestavu na 1 šumící problém, ať se neřeší 50 věcí naráz
4. udělat si jasno, co z připojených přístrojů má interně spojený PE a A-GND natvrdo/plovoucí

Pak má smysl pokračovat.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
samponek

#71 Příspěvek od samponek »

Osciloskop jednoduše nejde něčím nahradit, ale žárovkovou zkoušečku si vyrobíš z toho co najdeš, třeba z elektronické cigarety, nebo pohozených sluchátek, žárovky a hrotů z vyhořelýho multimetru.
DukeNuke

#72 Příspěvek od DukeNuke »

Díky. V neděli by měla být zkouška, tak zkusím dodat požadované.
masar

#73 Příspěvek od masar »

samponek píše:... a hrotů z vyhořelýho multimetru.
Těch se u šampónka musí nacházet požehnaně:)
samponek

#74 Příspěvek od samponek »

V předstihu objednej zesilovačové filtry s pláštěm a trafa, budou se hodit. https://1url.cz/01H1M
https://1url.cz/V1H1q
doprava zdarma
DukeNuke

#75 Příspěvek od DukeNuke »

Ahoj, omlouvám se, ale byly dovolený, takže jsme ve zkušebně byli až včera. Situace se změnila - minulý týden dělali něco z elektrikou (psali nám a EZS poslal zprávu o výpadku). Šum se změnil, teď je tam, slyšet i jakési pískání. Navíc to vypadá, že to jde z mixu - reaguje to na master pot a je to tam, i když jsou všechny vstupy i efekty zamutovány. Výstup mixu na sluchátka jsme (zatím) nezkoušeli. Nahrál jsem to (hlasy ignorujte, to se kluci baví). Musel jsem to zipnout, mp3 přiložit nejde.
Přílohy
MUS0012.zip
(186.85 KiB) Staženo 58 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“