Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PotPalo

#61 Příspěvek od PotPalo »

Na externý disk pozor. Na disku mohol ostať boot zo starého systému, a stačí aby bol disk pripojený pri spustení počítača a v BIOSe povolený prvý boot z USB disku, a je to. Spustí sa staré čosi z externého disku a narobí šarapatu...

Keď chcem disk používať ako externý na dáta, a predtým na ňom bol windows, je dobré odstrániť všetky oddiely vrátane MBR sektoru, a vytvoriť nový/é.

Tiež je dobré postrážiť si v BIOSe nastavenie poradia bootovania. Interný disk prvý, ostatné možnosti zakázané. Aby sa nebootovalo zo zabudnutého CD v mechanike.
judeware

#62 Příspěvek od judeware »

"Odsystémovat" jetý disk při jeho překlopení na datový a externí by měla být samozřejmost.
maxijaroslav píše:...odinstalace Win - ale není poznat jakých.
Existuje složka Documents and Settings => W2000, nebo XP
Existuje složka WINNT => W2000
Existují složky WINDOWS a Documents and Settings => XP
Existuje složka Users => 7 a novější
maxijaroslav

#63 Příspěvek od maxijaroslav »

Jsou tam pozůstatky složky USERS ...
PotPalo

#64 Příspěvek od PotPalo »

Ešte tam môže byť aj skrytý oddiel...
maxijaroslav

#65 Příspěvek od maxijaroslav »

Kruciš...
Tak budu muset připojovat ten druhý externí disk až po startu systému.
Snad to bude ono
maxijaroslav

#66 Příspěvek od maxijaroslav »

Zřejmě to bude ono.
Ale současně jsou tam i soubory které nechci odtranit. A proto otázka: Když ho připojím jako externí na nb s Linuxem Mint - podaří se mi nějak odstranit jenom to co tam nechci? (To znamená programy Woken, to co uchovávám jsou textové a MP3 soubory).
masar

#67 Příspěvek od masar »

"...podaří se mi nějak odstranit jenom to co tam nechci?"
Už zbývá jen dovětek - "pane Lorenc":)
To znamená, že jsi to ještě nezkusil?
:wink:
Celeron

#68 Příspěvek od Celeron »

Hill píše:Minulý týden přestala na sedmičkách a osmičkách fungovat jedna knihovna .dll v AcroRead32. Na Vistách a od desítek výše se ta chyba neprojevuje. Ale to udělala aktualizace Readeru přímo od Adobe.
Hille, ten samej problém u mě. Včera přišla od Adobe aktualizace a už to zase chodí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
maxijaroslav

#69 Příspěvek od maxijaroslav »

Nezkusil.
Vím že z hlediska Linuxu vypadá disk docela jinak nežz u win a navíc s Linuxem zatím moc kamarád nejsem...
Takže by to šlo?
judeware

#70 Příspěvek od judeware »

Disk nevypadá nijak odlišně. Struktura složek Unixu (s kořenem "/" a dalšími prapodivnými názvy) nemusí laika v tomto případě zajímat. V moderním GUI naskočí předmětný disk (připojený přes adaptér do USB) obvykle jako ikona na ploše a po otevření okna je vidět celý obsah disku, a to bez ohledu na nějaká práva. Jestli je v terminálu dohledatelný např. v "/media/sdb1" (smyšlený příklad), je v tomhle případě v podstatě jedno.

A když by se využilo tzv. LiveCD(DVD), nemusel by se disk ani montovat ven. Prolustrovat jde i z oné "live session".
maxijaroslav

#71 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak jsem to zkusil a podařilo se vymazat hodně věcí, o kterých jsem původně vůbec nevěděl- zřejmě včerně poškozené instalace win.
Naštěstí jsem ten externí disk nemusel vymontovávat, protože je na kšandě.
judeware

#72 Příspěvek od judeware »

Ta má poslední poznámka se vztahovala k internímu disku onoho ntb. I ten je možné za pomoci Linuxového LiveCD(DVD) řádně prohlídnout.

K externím disků obecně - pokud je k mání disk ≤ 500GB (476938MiB), doporučuju soborový systém FAT32. Funguje "všude", nic není nedobytné a jediným omezením je velikost souboru nejvýše 4GiB.
Mahoney

#73 Příspěvek od Mahoney »

Plus ještě některé znaky v dlouhých názvech souborů, ktefé Linux akceptuje a Windows se na nich pak "zhroutí"
maxijaroslav

#74 Příspěvek od maxijaroslav »

Asi to mám špatně, ale starší externí 1 TB má systém FAT32, zatímco ten novější 500 GB už má moderní systém.
JINAK SE ZNÁ, ŽE TEN PROBLÉM NAPADÁ JEN NĚKTERÉ SPUSTITELNÉ SOUBORY a postupně ty útoky upadají. Teď běžel "Malware Hunter" a našel jen jednu položku prý málo významnou, ale stejně jsem ji odstranil.
masar

#75 Příspěvek od masar »

Pokud mají být na disku pouze tvoje data, pak tam soubory, o kterých nevíš, co jsou a odkud jsou, nemají co dělat a měl bys je odstranit sám, dřív, než to za tebe udělá nějaký "pyját". Mít v OS nainstalovaný víc než jeden osvědčený "antimalware" a spoléhat na ně, je cesta do pekel.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“