DCF 77

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
a4tech
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od a4tech »

Tak to sa asi budem musieť presťahovať.
a4tech
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od a4tech »

Niekde na nete som čítal, že okolo 22°° - 8°° hod je signál najlepší. Počkal som si a oplatilo sa. Led sa pekne rozblikala. Tak som to pripojil a už to nešlo. Musím to nejako oddeliť. Na stránke, kde sa to zapojenie, čo robím, nachádza mal DCF blízo PIC a išlo mu to.
EKKAR

#63 Příspěvek od EKKAR »

a4tech píše:To majú problém aj profesionálne zariadenia? Pozerám Conrad a je tam budík a 7 jazykov ale slov a ani čeština nie je.

Prostě už v Čechách je to pro 100% spolehlivost dost daleko, na Slovači je to ještě horší. Ty kilometry prostě oj*bat nejdou. Z těchto důvodů já osobně nechápu, proč zrovna za těchto podmínek bylo zrušeno vysílání českého časového normálu OMA... Jasně, peníze, peníze, peníze - ale jak to dělají profesionální služby, když potřebují dálkovou synchronizaci v čase? Spoléhají na nespolehlivý DCF, nebo mají nějakou jinou, přesnou a hlavně SPOLEHLIVOU alternativu?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#64 Příspěvek od rnbw »

GPS je spolahlive dost. Len musis mat antenu vonku.
a4tech
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od a4tech »

Dostal som radu,skúsiť zväčšiť feritovú anténu. Čo myslíte, pomôže to? Môžem použiť cievku a kondenzátor pôvodný?Nezmení sa indukčnosť?
Poradil aj ako to naladiť,no nemám generátor a tak to budem musieť skusmo.
fero7

#66 Příspěvek od fero7 »

a4tech píše:Dostal som radu,skúsiť zväčšiť feritovú anténu. Čo myslíte, pomôže to? Môžem použiť cievku a kondenzátor pôvodný?Nezmení sa indukčnosť?
Poradil aj ako to naladiť,no nemám generátor a tak to budem musieť skusmo.

Mal som dojem, ze patrite medzi skusenych odbornikov s dlhorocnymi skusenostami a velmi dobrym technickym vybavenim.
Ale podla prispevkov to tak nevyzera.

Ten kto Vam to poradil, neporadil dobre.
a4tech
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od a4tech »

Niekto múdry povedal " Viem,že nič neviem". Podľa toho sa riadim, hoci múdrosťou ďaleko zaostávam za autorom tohto výroku.
Nejaké vybavenie mám, no nie v 2 izbovom paneláku. Napriek tomu to vyskúšam. Feritka sa niekde nájde.
Zaujímavé, že po 22 to ide. Asi to rušenie je menšie - v závodoch končí poobedňajšia a zmenší sa rušenie. :D
rnbw

#68 Příspěvek od rnbw »

Napr. kupena meteostanica sa synchronizuje vzdy v noci (o druhej rano alebo tak nejako).
mi-ro

#69 Příspěvek od mi-ro »

Ano, některé DCF hodiny se pouze srovnají jednou za 24h a pak běží vlastním oscilátorem. Většinou k tomu dochází ve 24 00 hod. Jednak proto že se nepředpokládá takové rušení a navíc po západu slunce se tyto vlny šíří daleko lépe. Pokud jsou zasynchronizované, svítí symbol vysílače, pokud ne, vysílač tam není. Jinak lze většinu DCF hodin donutit k nastavení podle DCF ručně. Mě se při zapnutým TV nikdy nesrovnaly.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Poradna“