Zosilnovac 2x5W

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
keemo

#61 Příspěvek od keemo »

Ja som uplne kludny.Akurat som bol vonku hladat kocura a ono plany poplach,kocur je doma za gaucom bol...ach...
cezet

#62 Příspěvek od cezet »

Svmbass nadhera len tak dalej ale na taketo bozie stvorenie musi mat aj clovek vela financii samozrejme ak s tym nepodnikas
cezet

#63 Příspěvek od cezet »

BIPOLAR píše: - pořád na rozdíl od Tebe, budu ještě slušný. Zbastlil jsi v životě vůbec něco ? A nebo jsi jen provokatér ? :evil: :evil: .

Hlupa otazka keby som nic neubastlil tak sem asi nechodim :wink: Chces aj foto :?:
keemo

#64 Příspěvek od keemo »

No tak na taketo ano a to s tymi TBA nemohlo dokopy stat viac ako 500....Ak berieme v potaz ze napajaci zdroj je z domacich zasob a repro takisto.V obchode za taku cenu asi tak dobre ako je toto nekupis...Ono kolko krat su tie PC repro drahe a stoja za ho_no ci uz zvukom alebo prevedenim...
BIPOLAR

#65 Příspěvek od BIPOLAR »

Jsem docela zvědavý.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
keemo

#66 Příspěvek od keemo »

@ Bipolar-na tie jeho vytvory?To sme dvaja :D
BIPOLAR

#67 Příspěvek od BIPOLAR »

Já jsem už toho taky postavil dost, ale fotky bych sem nedal. To proto, že když koukám na fotky "svmbass", tak se docela stydím :oops: . Jedině že bych je nakreslil :wink: .
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
keemo

#68 Příspěvek od keemo »

Ja sa priznam, ja nebastlim skor drobne opravy a kutilstvo po baraku,ale aspon nekritizujem.
svmbass

#69 Příspěvek od svmbass »

tak pánové, provedl jsem první zvukový test a jsem docela spokojen :wink:
Ještě před vlastním testem jsem připojil měřáky – klidový proud asi 16mA při napájecím napětí cca 12,5V. Jak vidno z fotek tráfko je malé, čili zdroj není příliš tvrdý. Ale to pro tento účel není podstatné, filtrace je 4,5G.
Připojené budky – ARO6604 hrají slušně, hlasitost dejme tomu pro kuchyňský poslech je více než dostatečná, zvuk pěkný, čistý nezkreslený, korekce účinné.
Obrázek Obrázek

Překvapilo mne, že zesilovač může být použit jako náhradní sluchátkový zesilovač, i když srovnání s mými třemi elektronkovými sluchátkovými zesilovači nesnese. Ale důležité je, že právě na sluchátkách je nejlépe poznat, jestli se k signálu dostává brum – je to výborné, ticho po pěšině! Uvidíme, co udělá modul zdroje, až bude takřka přilepen k modulu zesilovače.

Pozn.
Samozřejmě potenciometry TP280 vždy zemním.

Nyní zbývá již jen krabice, ale tu mám zhruba připravenou… :thanks:
keemo

#70 Příspěvek od keemo »

Jednym slovom nadhera.A vraj korekcie ee...Radsej toto ako nejake plastaky... :aplause:
svmbass

#71 Příspěvek od svmbass »

Krabici pro zesilovač s 2x TBA810 použiji od cca 25 let staré, likvidované konstrukce nějakého časovače. Bylo potřeba vyvrtat otvory do původního šasi, či upravit stávající díry. Čelní panel je komplet nový. V týdnu ho ještě opískuji křemičitým pískem a provedu popis.
Obrázek Obrázek Obrázek

..a konečně složená konstrukce při poslechu jak na reproduktory, tak na sluchátka. Jack konektor je umístěn na čelním panelu, jak je zvykem a jeho výstup je opatřen ochrannými odpory 30 Ohm a navíc se mi jeví, že zvuk se jakoby poněkud zakulatil. Není tak ostrý, jsou-li sluchátka zapojeny přímo na výstupy TBA810.
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Později provedu porovnání s jinými sluchátkovými zesilovači – tranzistorovým i elektronkovým. :whistling:

Mým záměrem bylo udělat tento zesilovač, co možno nejmenší a takříkajíc za 0,-Kč, což se myslím podařilo.
Zhruba týden práce od prvotního vnuknutí myšlenky vzhledem k linku „2x 5W zesilovač“

S pozdravem Betaron :hool:
keemo

#72 Příspěvek od keemo »

Mozem otazku?Aky povod ma ta drevena krabicka co je do nej zos osadeny
?
svmbass

#73 Příspěvek od svmbass »

..vždyť jsem napsal od čeho krabici mám..
V 70-tých, 80-tých letech jsme /my starší bastlíři/ takové a podobné krabice pro zesilovače apod. dělávali a nechali podýhovat u stoláře. Mám jich povícero z mých starých konstrukcí..Tak prostě a jednoduše jsem jednu z nich využil, upravil pro minizesilovač s TBA810. Stačí?
Obrázek
cezet

#74 Příspěvek od cezet »

Kurnik sopa sa mi to lubi asi si to postavim a to TBA netreba chladit a ak nie tak naco su tam tie kridelka
Atlan

#75 Příspěvek od Atlan »

vyrabali sa dve verzie tba mba... s uhnutymi kridelkami ktore sa zapajkovali do DPS bola na ot vytvorena plocha okolo IO aby sa to ochladilo do poskaku a druha verzia s kridelkami v ktorych bol M3 Diera..... pomocou toho bolo mozne o IO prisrubovat chladic....
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“