Přijde mi, že dětem je mnohem bližší když vidí "sílu" čísla takhle, než nějaké pojmy o vzdálenosti na ose apod. Navíc, jak jsem psal, souběžně počítají i s "normálními" číslicemi.
Příklad pro třetí třídu ZŠ
Moderátor: Moderátoři
Přijde mi, že dětem je mnohem bližší když vidí "sílu" čísla takhle, než nějaké pojmy o vzdálenosti na ose apod. Navíc, jak jsem psal, souběžně počítají i s "normálními" číslicemi.
-
petrfilipi
Přijde mi to zase jako ulehčování dětem. Špatně píší - vymyslíme ComeniaScript (a jelikož nemáme copyright, vymyslíme ComeniaScript2). Nepředstaví si dvojku a trojku - vymyslíme kočku a husu. Místo toho, aby si děti sedly a prostě se to naučily.
PF
Mne to nechává v klidu. Většina z nás co máme školní docházku za sebou prožila a ve zdraví přežila během školních let nejméně jednu ale spíš víc reforem školství. A na ministerstvu školství je určitě pěkných pár VIP co se ještě do historie nezapsali vlastní školskou reformou.FHonza píše:Když sem byl malej, tak se začalo s množinami. A docela si vybavuju dědu, jak tehdy říkal co to je za novoty. Že místo počítání kreslíme nějaký šišoidy. No a většina z nás se i přesto naučila počítat