Vtipy, vtipné články a odkazy IX
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
https://www.youtube.com/watch?v=EkKa3StMH-w
Předevčírem navečer přijuchal synátor z Údolí Opic s novou taburetkou s úložným prostorem a já se na ni po obhlídce ulakotil taky - k TV na podložení noh ideální velikost. OK, včera ráno jsem se sebral, zajel do Údolí Opic, navštívil krám nejmenovanýho severskýho řetězce s nábytkem und kvartýrbižu, došel jsem k regálu na kterým úplně nahoře = cca 2,5m vysoko trůnila ona kýžená věc a když se bleskově přiblížil jeden člen personálu odhadem věkem rovnej synátorovi, o tu taburetku jsem ho požádal.
Jaký bylo moje překvapení, když mi po juknutí do čehosi, co připomínalo historickej palm, zahlásil že mi ji prodat nemůže, protože je poslední! A na udivenej dotaz, co to zas je za blbej vejmysl odporující zdravýmu rozumu mi opáčil, že to je "jejich vnitřní směrnice". Co já vím, tak už v minulosti se nad tímhle problémem dost diskutovalo a dokonce došlo k soudu, kterej vynesl jednoznačnou judikaturu - prodejce nesmí zákazníkovi odmítnout prodej posledního kusu zboží na prodejně i když se jedná o kus vystavenej s výjimkou případu, kdy prodeji brání závažný okolnosti typu závada danýho kusu bránící v jeho plným využívání nebo třeba nekompletnost příslušenství v balení. Což jinak odpovídá podobný skutečnosti, jako by to byl § platnýho zákona - protože to je právně závaznej výklad. Argumentoval jsem, že nějaká taková směrnice je jim proti platnýmu zákonu naprosto k ničemu, protože už svým zněním porušuje platnej zákoník, jenže týpek byl neoblomnej, mlel furt to jedno, ale nakonec z něj vypadlo, že jeden kus by ještě měli mít volnej na skladě v prodejně stejnýho řetězce v Lanškrouně - vzdálený zhruba 20km a že mi je schopnej učunit na něj rezervaci. OK, nas.ranej jak žumpa jsem souhlasil, sed do auta a pro tu taburetku si dojel. Na krámě v Lanškrouně mi velice ochotná paní taburetku namarkovala, převzala keš a ve finále mi sdělila, že mám kliku, že jich dostali jenom 20, šly velice rychle na odbyt a že tahle je opravdu poslední VYSTAVENÁ Z KRÁMU ...
Jo - tak v jednom krámu prodat poslední vystavenej kus nešlo, v druhým mi podobně poslední kus ještě s úsměvem prodají ??? Svět se fakt v prdél obrací ...
Ale to ještě není všecko.
No nic, byl jsem rád aspoň za to, taburetku zabalenou v pytli z netkaný textilie jsem strčil do auta a doma při prohlídce po vybalení jsem zůstal čumět jak Puk. Že i takovejhle kus nábytku je "Mejd in šmejd=PRC" by mě fakt nenapadlo - ale už vůbec bych si nemyslel, že ho dělal nějakej pidlovokej nebo možná i nějakou veselou šťávičkou nebo práškem důkladně navátej PRCák a že by tohle mohlo projít nějakou výstupní kontrolou. Posuďte sami - fotky spodku taburetky mluví samy za sebe. Fakt nezbejvá, než se smát - i když se jednomu chce brečet ...
A kutilmile - nelituju tě