OTF C428 (plus Digipal 2 TX) - nádech obrazu do zelena
Moderátor: Moderátoři
Paradoxně regenerátor obrazovek se mi dostal do ruky v době, když jsem začínal a ještě vůbec nevěděl jak televizor ani elektronika funguje, od té doby zhotovil kopie ( Leader LTC910A nebo B&K Precision 490 ) nemusí být do puntíku, ale základní princip, tedy proudy a napětí, měření , časy ovšem musí zůstat zachovány.
Nejlevnější verze byť takto drahého přístroje tě vyjde v součástkách na 200kč ( s dodatkem dílů ze šuplíkových zásob) Přístroj samozřejmě není tak komfortní jako B&K, ale účel splní a návratnost nákladů je už při opravě jediného televizoru.
Reagujeme na Tvúj dotaz, který jsi uvedl jako název vlákna, tedy OTF C428 (plus Digipal 2 TX) - nádech obrazu do zelena.
Opakuji, s žádnými trimry R ani jinými se nekroutí, ani se neprovádí žádné zásahy, kromě sejmutí desky z hrdla obrazovky a nasazení odpovídající zásuvky na hrdlo obrazovky.
Sdělovat si dojmy z různých případů regenerace obrazovek sem skutečně nepatří!!!
Důvodem je automatika regulace katodových proudů a pokud je rozdíl proudů už mimo rozsah regulace, tak kroucením bude obraz tak či tak nesprávný.
Balšóje kulovóje. Teď vypadá obraz úplně jinak, než v době zeleného brčálu na začátku práce. Může s tím souviset i výměna kondenzátorů, oprava trimru (na desc obrazovky) a přidání chybějícího tranzistoru na modulu "F". Nekontroloval jsem "vývoj opravy" po každém kroku.
Tak regenerace tě nezajímá, ale v jakém stavu máš tu tvoji obrazárnu nevíme dosud.
Udělal sis alespoň ten jednoduchý test s tím 1K rezistorem?
To jsem opomenul, ale dělával jsem to namátkově u jiných oprav. TV už je v hromadě a přesouvat už ji nehodlám. Ale u druhého zmiňovaného exempláře C428 na to nezapomenu.
- Přílohy
-
IMG_0088.JPG- Něco animovaného, pozadí dokonce výraznější než na LCD
- (133.02 KiB) Staženo 142 x
-
IMG_0084.JPG- Milionář; jen CRT, soutěžící nehodnoťte, podání barev i ostrost v rámci možností
- (166.4 KiB) Staženo 134 x
-
IMG_0080.JPG- Milionář - repríza; foceno omylem s bleskem, ale podání barev OK
- (215.74 KiB) Staženo 154 x
-
IMG_0078.JPG- DVD - cyklus Vltava, voda nebyla do zelena
- (178.66 KiB) Staženo 181 x
-
IMG_0073.JPG- Nova - zprávy; CRT nevypadalo v reálu tak světlé
- (128.88 KiB) Staženo 163 x