autožárovky do hlavních světel
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
jinak norma definuje jak příkon, tak ai celkovej světelnej tok, takže zatímco kdejaký LEDkofky a jiný lejzry svítijou mnohonásobně víc, tak vylízaný pyče po mnoha desítkách let odmítají v mezinárodních normách zvednout na žárofkách povolený světelný toky, abys na silnicách neco viděl, a musí se to dohánět vifikundacema takle s geometrijou světla
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
vůbec tendle bordel nechápu, dyž nový technologie dostanou při homobuznaci povolený mnohem větší svítivosti, tak to chcu ai na žárofky, to je snad logický, do psí prdele
Dalsia vec: auto ide za mnou (v normalnej vzdialenosti) a na svojej slnecnej clone vidim ostry tien svojej hlavy (spravidla od bielo-modreho svetla). Ja ked idem za nejakym autom, tak horna hrana mojho svetla konci pod urovnou jeho zadneho okna.
Já jsem si rozkliknul i ten seznam starších aut, který mají světla s homologací i pro LEDkový zdroje a z českejch tam je akorát dvojkovej sup a yeťák, který měly už v sérii xenony. Z aut, který měly v sérii halogenový projektory tam není ani jedno - důvodem je podle Osramu další vejbava auta - ty auta s xenonama měly rychlou samonivelační regulaci světel (snímač propérování na zadní nápravě), aktivní natáčení světlometů do stran a k tomu aktivní ostřikovače světel. LEDkovej zářič má totiž barevnou teplotu 6000K podobně jako xenonová výbojka a srovnatelnou svítivost, takže ho nelze použít do projektorovejch světel, který nemají všecky ty hejblata sloužící především k zamezení oslnění všech před takovým autem. Prostě pro nás, co máme světla jenom na klasiku H7 bez dalších fičur jsou ty LEDky ze zákona nepoužitelný a když nás s nima chytěj, minimálně přijdeme o technickou způsobilost k provozu na PK.sr71 píše:Pro zajímavost - na novinkách byl dnes článek o LED žárovkách H7 které jsou nově homologované i pro starší auta
https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp
Jsou teda dost drahé, co jsem koukal tak cca 3tis kč za pár![]()
Zajímalo by mě jestli je u toho je nějaký výrazný nárust svítivosti (prakticky pozorovatelný) oproti klasickým halogenkám
A kutilmile - nelituju tě
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
rnbw píše:Nie. Idem v meste, kde je svetla plno. Nechapem, preco mi moze (asi legalne) nejaky kokot svietit do oci laserom.
Dalsia vec: auto ide za mnou (v normalnej vzdialenosti) a na svojej slnecnej clone vidim ostry tien svojej hlavy (spravidla od bielo-modreho svetla). Ja ked idem za nejakym autom, tak horna hrana mojho svetla konci pod urovnou jeho zadneho okna.
jo to si musíš stěžovat u majitelů těch nafouklejch kokotin, co si hrajou na velký ofrouty (ale pak před jakýmkoli hrbem zastavujou na rychlosti, že bych je předplazil) a tak mají světlomety někde na úrovni ksichtu lidí v normálních autech
- tomasjedno
Potkávací světla musí trochu svítit i nahoru, aby bylo auto vidět.rnbw píše:Dalsia vec: auto ide za mnou (v normalnej vzdialenosti) a na svojej slnecnej clone vidim ostry tien svojej hlavy (spravidla od bielo-modreho svetla). Ja ked idem za nejakym autom, tak horna hrana mojho svetla konci pod urovnou jeho zadneho okna.
- tomasjedno
Jenomže kde páčka žádná není, jsou vnější špígly - a přes ty ti může sítnice grilovat kdo chce a jak chce - dokud ho nezastavíš a nerozbiješ mu čuchometr ...rnbw píše:Packa je snad na zrkadle...tu pouzivam.