Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
konosuke

#811 Příspěvek od konosuke »

Ale no ovšem, za názor děkuji...jde rovněž o dostupnost ND ke starším
výrobkům co dávno opustily linku fabriky a ještě mohou sloužit pár let
aktuálně plastový kloub do gramo lampičky (na fóru se už řešilo 2x)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#812 Příspěvek od rnbw »

Rano tam uz ani vysavac ani lampa neboli.
MiraSt

#813 Příspěvek od MiraSt »

Přinesl jsem si plně funkční malinký laptop Lenovo či jak se tomu mini PC říká. Vyhozený protože má XP. Takže jenom na jednoduché věci. I na internet. Ale jako přehrávač MP3 funguje výborně.
Je téměř nepoužívaný podle baterky která je na pět hodin. I nijak odřený není. Dokonce i se zdrojem tam byl.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#814 Příspěvek od rnbw »

IdeaPad S10-2, pripadne S10-3? Da sa tam dat aj Windows 7, len treba upgradovat na 2GB RAM a SSD. Predal som ho takto niekomu na diagnostiku aut.

P.S. Lampa v kontajneri este bola, tak som ju zobral na preskumanie. Ako bonus som tam nasiel aj 24V AC adapter (trafo bez usmernenia).
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od RayeR »

Tak dnesni vylov - SATA HDD WD Blue 1TB WD10EZEX, normalne nabehl, zadne vadne ani pending sektory, nabehano jen nejakych 7000 hodin a kupodivu kompletne zero filled, to se moc casto nevidi. Nechapu, je videt, ze zadna krize neni, mame se porad jeste dobre...

Minuly tyden jeste jedna rozbita plazma TV Samsung - natezil sem z desek zdroju nake IGBTcka 330V/50A/1.6V a varna indukcni deska Gorenje, 4 samostatne plotynky - fuj, civky z hliniku, ale jinak docela poctive udelana elektronika, tak dalsi 4 IGBT OnSemi 1350V/60A/2.3V a rezonancni svitky - se budou hodit jako nahrada do jinych varicu...

Kolega zas pritahl nakou LED zarovku s RGB na dalkove IR ovladani, prikladam pro zajimavost foto strev - ten SO8 MCU je bez popisku - hladce vybrouseny.
Přílohy
ledzs.jpg
ledzs.jpg
rnbw

#816 Příspěvek od rnbw »

Dnes bola dobra uroda vo velkom kontajneri priamo na ulici. Rekonstruuje sa zjavne nejaky byt a ulozene "poklady" idu do kontajnera spolu so starymi dverami a pod.

Samsung UE55NU7172, komplet zabaleny (v krabici od novsieho Samsungu, ktorym ho zjavne niekto nahradil), vratane stojanu a DO s bateriami :D Takto sa maju vyhadzovat veci. Funguje, ale svieti len polovica podsvietenia.

Panasonic SA-CH34 vratane reprodutorov a DO. Po zapnuti ukazoval ERROR, ale na treti pokus sa rozbehol. Radio hra, kazetak toci (jedna mechanika nejde otvorit), v CD menici su zaseknute CD.

Panasonic SB-WA520 - subwoofer od domaceho kina, zial dalsie jeho casti chybaju

HP Pavilion dv2000 - funguje, dokonca bateria sa nabija, bez zdroja, HDD, chybaju dva klavesy.

Dialkovy ovladac Aiwa RC-TG50P
PotPalo

#817 Příspěvek od PotPalo »

rnbw píše:Panasonic SA-CH34 vratane reprodutorov a DO. Po zapnuti ukazoval ERROR, ale na treti pokus sa rozbehol. Radio hra, kazetak toci (jedna mechanika nejde otvorit), v CD menici su zaseknute CD.

Panasonic mám. Pri silnejšom stlačení POWER zvyčajne funguje, pri slabšom stlačení je niekedy ERROR. Takže špina v mikrospínači pre POWER spôsobuje prechodový odpor alebo zákmity. Otvoriť mi nejdú ľavé dvierka, je to vlastnosť? Cvakne to, a nič.

Včerajší nález v lese: elektrónka. Označenie nemá. Nechcete ju niekto?
Přílohy
P1120740.jpg
P1120740.jpg
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
MiraSt

#818 Příspěvek od MiraSt »

Tak mám i dva počíky s W10 legál. Bez hesel, s prázdnými HDD. Naše místní knihovna dostala dotace tak inovovala. Z těch dvou jsem poskládal jeden se dvěma paměťmi DDR2. A jeden monitor jsem si vzal. Svítí až oči přecházejí. :-)
Ještě jsem si vzal čtečku karet a fouknul ji do svého stolního stroje. Taky jeden disk jako odkladiště všeho nepotřebného.
Přílohy
Fotografie-1816 1 1.jpg
Fotografie-1816 1 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#819 Příspěvek od rnbw »

U mna sa neda stlacit lave tlacidlo EJECT. Ako STOP ale funguje.
Celeron

#820 Příspěvek od Celeron »

PotPalo píše: Včerajší nález v lese: elektrónka. Označenie nemá.

Možná EL509. Ale ta mívá jen 3 díry v anodě. EL34 kulatý díry v anodě nemá a EL36 má anodu na čepici.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#821 Příspěvek od xsc »

Standardní televizní E/PL509 má jinou patici a anodu taky na čepičce. Ale koukal jsem, že se dělá i verze S, co je tomudle podobná.
EKKAR

#822 Příspěvek od EKKAR »

PotPalo píše:Včerajší nález v lese: elektrónka. Označenie nemá. Nechcete ju niekto?
Taky by to mohla bejt AZ 11 v novějším provedení baňky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od RayeR »

Usmernovacka tezko, kdyz je tam jasne videt mrizka...
Podle tech der v anode bych vsadil na NDRackou triodu EC360
http://tubes-store.com/product_info.php?products_id=502
MiraSt

#824 Příspěvek od MiraSt »

Elektronka v lese..?
EKKAR

#825 Příspěvek od EKKAR »

Strčit vychladit do mrazáku, po půl hodině vytáhnout a dejchnout na sklo, orosením vylezou i smazaný potisky a pohledem bokem proti světlu by mohly jít přečíst. Jinak jednu takovouhle AZ11 jsem měl, právě i podle těch kolíkovejch vývodů a centrálního bakelitovýho sloupku s "klíčem" se jí to hodně podobá.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“