i s CPU a RAM?PotPalo píše:Takátodoska bola na aukre... a ja mám skoro rovnakú a ponúkajú mi ani nie polovicu.
Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2
Moderátor: Moderátoři
[koniec inzercie]Nebo nula navíc za ten krám
rnbw píše:To je princip aukcie - najst najvyssiu moznu predajnu cenu.
Já bych to tvrzení trochu poupravil - Za druhou nevyšší prodejní cenu - když se sejdou dva, jeden bude za tu věc ochoten dát 1000 korun a ten druhý jen 10, tak vyinkasuješ 11 korun (nebo 10 + minimální přehození). Takže ve výsledku by bylo prospěšnější, kdyby jsi vystavil Kup teď třeba na 500. Při prodeji nějakých úzkospektrých unikátů může být aukce od 1 koruny pro kupujícícho kšeftem století, zatímco pro prodávajícího provarem, protože se zkátka žádný jiný podobně postižený sběratel na aukro zrovna nepodívá.
Starecd má problém, že zkrátka jiní si stejné věci cení více než on. Taky jsem si tím prošel, když určitý segment najednou přešel z kategorie "odpad" na "vinted". Zkrátka jsem se smířil s tím, že teď už je to pro jiné cenější a mě stačí mi to, co jsem nakoupil včas.
Plouvoucí konec aukce je jednoznačně pozitivní pro prodejce, pokud se tehdy totiž nenašel někdo racionálně uvažující, který hned svůj příhoz nacenil na cílovou hodnotu, jakou to pro něho má, výsledkem byla spíše losovačka komu se podaří přihodit napsoled, než kdo přihodí nejvíce. Osobně bych si představil i delší proloužení konce, lidské myšlení se dost často posune ve chvíli, když by měl připustit, že danou věc místo mne získá někdo cizí jen proto, že zaplatí o 10 korun více.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
houmr píše:...lidské myšlení se dost často posune ve chvíli, když by měl připustit, že danou věc místo mne získá někdo cizí jen proto, že zaplatí o 10 korun více.
A na to Aukro sází, že lidi ztratí soudnost a začnou se přehazovat minutu před koncem jen proto, aby nakonec zjistili, že to vystoupalo výš, než to vůbec má cenu.
Sháněl jsem na Aukru nějakej hezkej AT case. Po asi 5-ti prohraných aukcích, kdy jsem dal napoprvé podle mě reálnou cenu (kolem 1000,- podle vzhledu) jsem u další hodil 2000,- a byl klid. Byl jsem první od začátku do konce, samozřejmě to vyskočilo až v posledních minutách.
Stěžování si, že je tam něco drahý znamená jen, že dotyčnej nepochopil jak aukce fungují. Překupníci byli a budou všude a buď máš prostě štěstí a koupíš levně, nebo se najde jinej, kterej dá víc. Hotovo.
forbidden píše:houmr píše:Sháněl jsem na Aukru nějakej hezkej AT case. Po asi 5-ti prohraných aukcích, kdy jsem dal napoprvé podle mě reálnou cenu (kolem 1000,- podle vzhledu) jsem u další hodil 2000,- a byl klid. Byl jsem první od začátku do konce, samozřejmě to vyskočilo až v posledních minutách.Nakonec jsem to vyhrál za nějakých 700,-, ale dal bych i ty 2000,-. Jen jsem asi měsíc ztratil kvůli čekání na nějakou pěknou kdy jsem nevyhrál nic.
Twl proc sis nekoupil naky srot v Holicich? Teda nekoukal sem po tom vubec, ale semtam nake stare PC krabice dycky nekdo doveze, davat za kus plechu 2k je docela blaznovstvi...
Jinak aurko a plovouci konec je dobra psychologicka vychytavka, otazka je, jestli to pak kupujici co vyhral, opravdu zaplati, kdyz druhy den vystrizlivi z rause. Sice mu hrozi asi nake negativni hodnoceni, ale co uz...
Ja aukci dycky sleduju tesne pred koncem a pokud je cena este prijatelna, zkusim prihodit co nejtesneji ke konci. Pokud se mi nedari prehodit, tak jdu jen do nake predem stanovene limitni ceny a pak na to seru. Spis spoleham na to, ze treba kdyz aukce konci naky mene frekventovany cas, ze u toho lidi nesedi a nebude prihazovat nikdo, tak to pak pri trose stesti jednim prihozem sliznu. Pokud se tam ale rozpouta na konci bitka, tak uz jen zeru popkorn a bavim se
Bohuzel proste nektery typ zbozi se vyskytuje jen na aukrech, treba takovou 486 desku nidko na bazos ci sbazar neda...
Ten Kondor je teda taky dobrej masakr, mozna proto, ze cervena je vzacnejsi, stribrne se bezne drazily kolem 2-3 kkc.
Jeden prodejce na Aukru dlouho vystavoval elektronková rádia, nasadil poměrně vysokou, startovní cenu, prodal málo. Po pár měsících tam vše vystavil znovu od koruny. A strhla se bitka, ale v rámci reálných cen těch rádií. Tam jsem přišel např. k Telefunken Allegro (2183) z 1961, za litr.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
starecd píše:na takové kusy nepřihazuju, ať se pobijí jiní.
No a o tom to je. Buď to chceš, tak tam nasypeš milion, nebo ne a nemáš to. Ale kňourat, jak ti to někdo vyfoukne, protože ty na to máš nějaký jako "nárok", protože jsi hodný sběratel a ne překupník? To se jdi bodnout.
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 4fce5086d8