Umělá zátěž AR_PE_05_1996
Moderátor: Moderátoři
Jestli máš dost času, klidně naházej třeba sto FBSOA charakteristik od zcela různých typů různých výrobců na jednu velkou stránku (kde to půjde posouvat přes sebe) a dej sem dokument nebo link. I ostatní si pak můžou dělat různé statistiky apod.
Já už jsem za sebe myslím řekl i ukázal dost a mám jiné povinnosti
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nevím, že by marketing?JirkaZ píše:Ještě ale položím otázku k zamyšlení: proč asi v IXYS/Littelfuse (a možná i jinde) vůbec otevírali záležitost obecně zvanou "linear MOSFETs with extended FBSOA"?
Přiznám se, že jsem ani nevěděla, že TI vyrábí MOSFETy a ten fenomén teplotní nestability mi je taktéž neznámý. Nemám žádný datašít MOSFETu, kde by neplatilo, že DC SOA je určená Pd. Holt jsem stará struktura, tak už budu radši šoupat v koutě nohama.
Navíc IXFH50N60P3 vůbec nemá popsanou DC FBSOA, takže to bude zase sázka do loterie.
Nicméně pokud budeš mít univerzální řešení chladiče pro rozměrově podobná pouzdra, tak tam můžeš postupně zkoušet cokoliv...
Tu Cu roznášecí desku výše jsi zaregistroval?
kdo ne - hledá důvod.
Jestli myslíš podložit FETa mědí, tak pásovinu na rozváděčový šíny 40 x 5 mm tady mám. Ale obávám se, že tepelnej odpor FET-měd a potom měď - hliník žádný zásadní zlepšení nejspíš nepřinese.
K tý podobnosti. Myslel jsem v názvu. 50N60 nebo 60N50 se snadno splete. Oni zase zaměstnanci, kteří osazují desky a kompletují a oživují mašiny nenosí v hlavě přesný typy, co do desek strkají, prostě to vemou z škatule a vrazej to do desky. Kór když je to jedinnej velkej THT FET na desce a vše ostatní dělá SMD automat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
U té mědi je zásadní, že se teplo mnohem lépe "rozleje" po ploše a styková plocha měď-hliník bude značně velká.
Proč se asi Cu vložky používají?
Jo a dolož si na tu kvalitní pastu a rovinnost + hladkost stykových ploch.
kdo ne - hledá důvod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
No a co nám říká teorie třískovýho obrábění, žáku Fíku? Že se v takovým případě má zmenšit posun i řezná rychlost a MAZAT + CHLADIT!!!!!Celeron píše:...Muselo by se to srovnat na frézce, jenže jak chladičovej Al, tak elektrovodná měď je bláto, co se při frézování matlá a povrch není optimál. ...
Jak si myslíš, že se dělají dosedací plochy na chladiče?
A kutilmile - nelituju tě
Škoda, že jsi sem nedal fotku toho chladiče (nebo několik z více stran).
Jinak to plošné zbroušení až vyleštění (dle libosti, lesk je pochopitelně zbytečný) by možná šlo udělat brusným papírem pod vodu, nalepeným nebo spíš jen položeným a přichyceným na okrajích třeba k silnější skleněné desce.
Jasně že pracovat pod vodou, a to nejlépe stále přitékající malým pramínkem (aby se odplavovaly obroušené částice). Postupně zjemňovat zrnitost papíru a předmět (chladič, roznášecí desku) držet tak, aby se stranově nekýval, dělat výhradně kruhové pohyby. Brousil či skoro "lapoval" jsem takto s úspěchem různé díly.
Je to vlastně taková velmi hrubá obdoba ručního broušení zrcadla do astronomického dalekohledu
kdo ne - hledá důvod.
- martinkopp
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Něco marketingu v tom nejspíš bude, nicméně tady je technický článek k tématu (a je tam i princip paralelního řazení MOSFETů v elektronické zátěži se samostatnými budiči a snímacími odpory proudu). Zde je něco podobného od konkurence.lesana87 píše:Nevím, že by marketing?...JirkaZ píše:Ještě ale položím otázku k zamyšlení: proč asi v IXYS/Littelfuse (a možná i jinde) vůbec otevírali záležitost obecně zvanou "linear MOSFETs with extended FBSOA"?
kdo ne - hledá důvod.