step down, vysoké prúdy
Moderátor: Moderátoři
Otázka je, jestli to v reálu vadí, vzhledem k tomu, že je to step down, takže napětí aku na výstupu je menší než nominální napětí panelu, navíc se přičte prahové napětí Q3 a D3. Takže v reálu by do panelu nic téct nemuselo. Žárovkou lze těžko simulovat FV panel.
pri tom som dal do simulácie uvedený obvod, a deje sa mi tam taká vec, že akonáhle sa otvorí spodný tranzistor, akumulátor sa cez neho vybíja. Je to aj vec, čo sa tam reálne deje? alebo naakumulovaná energia v cievke to nedovolí(plus doplnková otázka, čo sa deje na úvod, kým nie je v cievke ešte žiadne napätie, skratuje sa akumulátor)? Samozrejme, riešenie je dióda na výstup, čo som videl v obdobných zapojeniach, a čo sa chystám pridať. Vďaka moc
Když bude výstupní proud malý, tak samozřejmě může část periody téct proud z akumulátoru (kondenzátorů) do cívky, protože buck se synchronním usměrňovačem bude vždycky pracovat s nepřerušovanými proudy (pokud je řízen tak, že se tranzistory střídají jen s krátkým dead-timem). Dokonce umí i rekuperovat energii ze zátěže do zdroje (pracovat jako boost v opačném směru).
zatiaľ sa mi to síce nedarí, a miesto na maxku mi vždy PWM padne buď na pwm min, alebo pwm max, ale zaujíma ma, či je aspoň myšlienka správna. vďaka za pozretie, o 10 dní som tu a pustím sa do toho znova(dovolenka). s pozdravom, i
prikladám tú najdôležitejšiu časť kódu, zbytok samozrejme nie je tajný
Kód: Vybrat vše
volatile signed char delta;
volatile unsigned int i_akumulator;
volatile unsigned int i_akumulator_old;
volatile unsigned int pwm;
if(i_akumulator_old>=i_akumulator)
{
delta=-1*delta;
}
else
{