Zkušenosti s nákupy v LIDLu. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#976 Příspěvek od xsc »

Pro stálé frontové bojovníky zcela jistě :-)
EKKAR

#977 Příspěvek od EKKAR »

Jejich tempo je vražedné, jejich revírem jsou Kaufland, Lidl, Tesco, Globus a Billa ... Jejich bojištěm jsou fronty a akční výprodeje, jejich nepřáteli jsou čas a lidi, co si chtějí v klidu nakoupit.

Nikdy bych tomu nevěřil, ale fakt, v těchto super-hyperkrámech jsou nejagresívnější grupou zákošů geronti. Kdybych neviděl na vlastní oči rvát se dědky s bábama věkový skupiny 70+ s francouzskýma fofrklackama o kus akčního zboží, budu si myslet, že to je urban fiction. Ale není. Tady u nás v třebovským Lidlu už několikrát Městápo muselo od sebe odtrhávat duelanty, který se na noc přikrejvají kartónem, aby si zvykali na tvrdý víko - protože se porvali jak koně o kus zboží v akci. A kdybych na vlastní bulvy zhruba v roce 2005-6 neviděl rvačku bílý báby s cikánem - oba určitě 60+ - o elektrickou koloběžku "akčně" prodánou v Roudnici nad Labem v "Penáči", budu si myslet, že si ze mě někdo dělá holou prdel. Cikán stál ještě před otevřením u dveří bez košíku, baba si šla nejdřív pro košík do venkovního přístřešku a stoupla si za něj. Vedoucí odemkla, cikána nechtěla bez vozejku pustit a zahnala ho vzít si vozejk z vnitřní řady, ten než našel búra, aby moh s vozejkem vyjet, baba ho zvesela předběhla a když si vítězně nakládala z regálu tu koloběžku do vozejku, cikán ji dohnal a začal se s ní o tu škatuli přetahovat a ječet, že on tam byl dřív, že ta koloběžka je jeho. A baba se nedala, řvala že né, že u regálu byla dřív ona. Oni totiž měli v regálu nejspíš jen tu jednu, jak to obvykle bejvá, "zboží v akci je dostupné pouze do vyprodání zásob". Cikán byl silnější, babu odstrčil až upadla a vítězně se s vozejkem a koloběžkou točil ke kase - jenomže baba vyskočila na nohy jak srnka, sebrala z vystavený hromádky plechovou konzervu, rozběhla se za cikánem a křápla ho zezadu do kebule až mu rozsekla kůži. Řev, rozházený zboží a krev všude dokola, vedoucí vytočila PaChy, ti dojeli během 5 minut, oba rvoucí se geronty sebrali a odvezli - a vedoucí s úsměvem odnesla škatuli s koloběžkou zpátky na regál ...

A perlička nakonec - taky už to je pár járů, byv vyslán manželkou na nákup jsem v Lidlu narazil na už ani nevím jaký zboží, který mi ale předem nenameldovala koupit - a já věděl, že ho sháněla, tak jsem zaparkoval vedle u regálu, vytáhnul jsem mobil, namáčknul manželku, nahlásil "v Lidlu mají tohle a tohle za tolik a tolik, mám to vzít a kolik?" - načež jsem přes uličku uviděl bábu zhruba mezi 70 a smrtí, jak na mě celou dobu zírá jako tele na nový vrata. Upozorňuju - bylo to v době, kdy už byl mobil relativně běžná věc, i když třeba ještě ne každej měl chytrošmatlofouna. Tak jsem to její zírání chtěl zahrát na humornou notečku a když jsem si po schválení manželkou nabíral to zboží, zeptal jsem se jí, jestli ještě nikdy neviděla chlapa na dálkový ovládání. To ji probralo a začala na celej krám ječet jako by ji rohatej bral: "Hajzle! Sprosťáku! Pomóc, lidi, von mě tady nadává!" ... No, radši jsem šel pryč, vysvětlovat něco o dementech před komisej veřejnýho pořádku se mi nechtělo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#978 Příspěvek od Hydrawerk »

V roce 2005?? To ještě nebyly elektrokoloběžky zdaleka tak běžné.
EKKAR

#979 Příspěvek od EKKAR »

Ne, to byla taková ta spíš ještě hračka pro děti, obvykle na jednu "gelovku" 12V/7,5Ah - maximálně na dvě, stálo to tenkrát normálně 5 litrů, v akci asi 4. Manželka ještě tenkrát měla na dědině kus na jih od Roudnice babičku, byli jsme tam pobejt na víkend s dětma = ukázat pravnoučata, však to znáš. No a manželčin strejček = babiččin zeťák využil toho, že jsem svýho tehdá kombíka formana zaparkoval na dvoře hned u vrat a večer před tím incidentem mě zveboval dojet ráno v 7 do Roudnice pro 2 basy piva a nějakej proviant požadovanej tetou do kuchyně, protože na babiččině baráku se zedničilo a u malty bejvá hlad a žízeň. Vyjel jsem o chvíli dřív, v klidu jsem zaparkoval u ještě neotevřenýho Penáče, došel si pro vozejk, naložil do něj basičky prázdnejch flašek k vrácení a tohleto vejš popsaný "trágo drámo" jsem pak měl "z první řady" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
p32

#980 Příspěvek od p32 »

Měl bys o tom napsat knihu. :lol: Název by mohl být např. "Život na vesnici."
ransom

#981 Příspěvek od ransom »

Já teda jsem v krámě imrvére, ale asi žiju na jiným kontinentu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
msar

#982 Příspěvek od msar »

Mně se to stává též, že čekám ve frontě u pokladny až se uvolní místo na páse, abych tam mohl vyložit nákup a nervózní senior za mnou, co mi funí na záda, musí cpát svůj nákup na pás dřív než ho tam stačím vyložit já...
EKKAR

#983 Příspěvek od EKKAR »

Řeknu to jednoduše a krátce (a moji rodiče ročník 47 a 49 to potvrzujou na X desetinnejch míst), ŽE TOTIŽ DŮCHODCI NIKDY NEMAJÍ DOST ČASU ....
pocitujlasku

#984 Příspěvek od pocitujlasku »

msar: tak to urob, ako to myslim tu raz niekto spominal. Vyloz, kolko mas miesta a potom pokladnicke podavaj z vozika po jednom kuse.
Hej, dochodca nema cas pockat minutu pri pokladni, ale ma cas pol hodiny sa vykecavat s vozikmi v strede uzkej ulicky medzi regalmi.
No vidis, a tak si sa bal
Pikofarad

#985 Příspěvek od Pikofarad »

Choďte do obchodu po 19hod,to už je klídek,sem tam kupující.Důchodci,zmožení po obíhání slev, už uléhají k tv.
ransom

#986 Příspěvek od ransom »

Dopoledne jsem si dal kolečko po Náchodě, navštívil Penny a Alberta, lékárnu, zeleninu, prošel centrum až k nádraží, nahlídnul do dalších krámů. Všude naprostá pohoda, všichni v poklidu.

"... nervózní senior za mnou, co mi funí na záda, musí cpát svůj nákup na pás dřív než..."
Takový neštěstí! Já bych se z toho asi složil! Ty musíš bejt svatej!
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
msar

#987 Příspěvek od msar »

Nejsem svatej, jen v Hradci to vypadá, jak kdyby byl konec světa. Dnes u Kauflandu parkoviště plné, auta kroužila kolem čekajíc až někdo odjede. Ve čtvrtek cesta z práce 6km po městě mi trvala autem 40 minut (ráno se dá pod 10min) protože město totál zacpané (běžně jezdím na kole, ale pršelo, tak jsem jel autem). V ulici máme řeznictví, před ním stále fronta cca 10 lidí. A co jsem byl v jiných obchodech, tak nával a fronty, jak kdyby si lidi dělali zásoby na měsíc dopředu.
O vánočním klidu a pohodě mám jiné představy...

Z Náchoda asi dost lidí jede nakupovat do Polska, tak tam není tolik natřískáno v obchodech :?:
EKKAR

#988 Příspěvek od EKKAR »

pocitujlasku píše:...
Hej, dochodca nema cas pockat minutu pri pokladni, ale ma cas pol hodiny sa vykecavat s vozikmi v strede uzkej ulicky medzi regalmi.
Omyl - oni musejí kvůli akčním letákům oblítat všecky super-hyperkrámy v městě a pokud jim ještě nesebrali řidičák, tak i v okolí 20-25km daleko ... A když nemají ŘP, jezdí busama nebo i vlakem...
Celeron

#989 Příspěvek od Celeron »

Pikofarad píše:Choďte do obchodu po 19hod,to už je klídek,sem tam kupující.Důchodci,zmožení po obíhání slev, už uléhají k tv.
To máš těžký. Rohlíky nemívaj už kolem 17 hodiny.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#990 Příspěvek od Celeron »

msar píše:nervózní senior za mnou, co mi funí na záda, musí cpát svůj nákup na pás dřív než ho tam stačím vyložit já...
Na to mám osvědčený postup. Varuji toho nervózního, že mám ještě spoustu zboží v košíku a pokud nereaguje, tak se slovy "Já vás varoval" pomocí tý oddělovací lišty shrnu jeho nákup přes počátek pásu a udělám si tak místo. Většinou tam stojí kolečkový košíky tak to napadá do nich. Použito zatím dvakrát, nervóza z toho celej zkoprnělej se nezmohl ani na jedno slovo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“