Kotrola zapojení obvodu LM431
Moderátor: Moderátoři
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Kotrola zapojení obvodu LM431
Dávám dohromady ochranný obvod pro LiFepo4 článek, který by signalizovat na výstupu sepnutím optronu, podpětí a přepětí v uvedeném rozsahu. Zatím jsem dal dohromady tohle zapojení, které se zdá funkční. Mohli by jste se na to kouknout a říct mi, zda je to správně co se týká zapojení uvedeného obvodu 431. Jde mi hlavně o vhodnost použitých rezistorů a případných proudů v obvodu. Dík.
Dej tam nejakej moderni komparator s interni referenci, bude to fungovat mnohem lip, zrat mnohem min proudu, obsahovat mnohem min soucastek, nastavis si jednoduse napeti i hysterzi a nemusis resit zapojeni ktere bude nejspis fungovat jenom nekdy a nekomu a bude to spis snimac teploty nez cokoliv jineho.
EKKAR píše:F u c k t by mě zajímalo, dřevokaze, proč si myslíš, že TL431 a jeho klony jsou obsolete součástky - když se pořád vyrábějí a prodávají.
Protoze to proste jsou obsolete soucastky.
Na hlidani baterii bych pouzil namatkou treba MAX40001 coz je komparator s integrovanou referenci 15ppm/C v pouzdre SOT23, pracuje od 1,7V a bere cca 1uA.
S temihle fousatymi vykopavkami nesrovnatelne.
Nj, co taky čekat, že jo ... Jako zastaralý vnímám věci, který nefungujou podle současnýho požadavku - a to ten tazatelův návrh jak vidíš naopak dělá k jeho plný spokojenosti. To je jako bys chtěl za obsolete prohlásit časovač 555 nebo základní hradlovou řadu logiky TTL/CMOS 74xx/40xx ...termit256 píše:EKKAR píše:F u c k t by mě zajímalo, dřevokaze, proč si myslíš, že TL431 a jeho klony jsou obsolete součástky - když se pořád vyrábějí a prodávají.
Protoze to proste jsou obsolete soucastky.
...
A kutilmile - nelituju tě
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Nj, to by asi fakt fungovalo. Jen přemýšlím, jak udělat takovou elektronkovou referenci. Že by doutnavkový stabilizátor? Ale ten je na "trochu" vyšší napětí. A pak to žhavení v bateriovým pouzdru. Tak nic.termit256 píše:Nepochybuju ani na vterinu ze by to slo udelat i s elektronkama a taky by to fungovalo
Dal jsem mu jen navrh jak to udelat z modernich soucastek s lepsimi parametry a jistotou ze to bude fachat na prvni zapojeni a za vsech okolnosti. Je uz na kazdem jak se rozhodne.
Ale tech komparatoru s vnitrni referenci se dela hromada typu od nejruznejsich vyrobcu. Tento jsem uvedl jen proto, ze s nim neco zrovna delam.