Preskoková vzdialenosť.
Moderátor: Moderátoři
Preskoková vzdialenosť.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:...Každopádně jakýkoliv zvednutí vlhkosti nebo přítomnost aerosolu ve vzduchu přeskokovou vzdálenost prudce prodlužuje, protože se tím zmenšuje vzdálenost mezi jednotlivýma bodama přeskoku.
EKKAR píše:...Každopádně jakýkoliv zvednutí vlhkosti nebo přítomnost aerosolu ve vzduchu přeskokovou vzdálenost prudce zkracuje.
A kterou odpověď má vlastně moderátor smazat jako nadbytečnou ve stejném čase? Ty nám z toho děláš hlavolam.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno
Chtěls asi říct 1 mm/kV, ne?EKKAR píše:Za běžnejch podmínek se považuje za empiricky určenou vzdálenost 1cm/kV, protože u menších napětí je to jakuž tady padlo, dotyk dřív než přeskok
Padat si může co chce, ale provedl jsem orientační měření pomocí mikrometru s plochými elektrodami a naměřil jsem 50 µm/235 V~. Vzhledem k tomu, že jedna elektroda byla hliníková a tedy pokrytá vrstvičkou Al₂O₃, s čistou elektrodou by to bylo ještě o něco víc než těch 50µm. Tedy žádný dotyk.
S hrotovou elektrodou bude ta přeskoková vzdálenost taky o něco větší.
Nekondenzující vlhkost by na to neměla mít prakticky vliv, ionizační práce vodíku je prakticky shodná s ionizační prací kyslíku a dusíku. U aerosolu záleží na tom, co je to za sajrajt.EKKAR píše:Každopádně jakýkoliv zvednutí vlhkosti nebo přítomnost aerosolu ve vzduchu přeskokovou vzdálenost prudce…
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám tady pulsní generátor 40kV (s energií řádově mJ), a skáče to kolem 4cm, víc to ve vzduchu nedá.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno