Zdravím všechny, kteří se o toto budou zajímat. Vlastním CPU 2,3GHz a protože jsem zatoužil po nějakém tom výkonu, začal som taktit, ale ouha...Nataktuju maximálně o 15% a víc nic, bios najede, vsetko OK a pak uz jen cerná obrazovka. Kdyz to vrátím zpátky, tak zase OK. Osobně si myslím, že by to mohlo být chipsetem-je to přeci jen VIA..Kdyby to bylo ale přeci jen něco jiného, zkuste mi pomoci. Předem děkuji
Heh co to je za CPU jak taktujes? To ti nestaci 2,3GHz ? 64bitove dvoujadro z toho neudelas. Zkus spis pc fora. Nevím ale jedu s notasem na P3 700MHz. File server je na P3 750MHz a A pracovni PC mam AMD Thunderbird 950MHz. Treba spotreba notasu kdyz mu vemu baterku je pri 16V kolem 1,2-1,8A to je do 30W i s monitorem
Naposledy upravil(a) rezis dne 28 pro 2006, 11:42, celkem upraveno 2 x.
Ono to není jen tak jednoduchý, že jen budeš zvedat frekvenci procesoru. Když taktuješ, tak zvedáš spolu s procesorem i frekvenci pamětí atd. Takže záleží na tom, co máš za desku a hlavně za paměti. Když jsem si taktoval PC já, tak mi to taky nešlo skoro vůbec taktovat, koupil jsem nový paměti a už to bez problému šlo taktnout. Ale zas neříkám, že to záleží jen na pamětech
Zkusil som cachrovat s pametma-1ní je v-data 1024MB-úplně stejnej přetakt a ta 2há je kingmax original 256Mb-stejny:( Takze zakoncuju tim, že je to tím chipsetem a házím na to bobek. Děkuji všem, kteří se diskuze zůčastnili