už řadu let se věnuji plastikovým modelům a poslední dobou řeším stříkací box pro odsávání prachu vzniklého při používání airbrush pistole.
Z nabídky hotových takových stříkacích boxů mi bohužel žádný nevyhovuje mým představám. Proto jsem se rozhodl vyrobit si vlastního box dle svých parametrů a rozměrů.
Pokusil jsem se rozkreslit mou představu, jak by měl box zhruba vypadat. V příloze posílám zároveň i s inspirací z netu.
Konstrukce by byla z lexanových komorových desek. Vepředu by byla pracovní plocha, za ní přepážka na který by byly větráky. Za tím bych nechal prostor, který bych vyplnil třeba nějakým filtrem nebo molitanem. Se smradem při stříkání takový problém nemám, jde mi hlavně o eliminaci prachu, který z toho vzniká. Takže aby ho ty větráky zachytávaly v tom prostoru za nima, který bych třeba jednou za čas vyčistil, vyměnil filtr atd....
Mám představu, že větráky by byly nejlépe na nějaké trafo do zásuvky nebo tak. Lidi kteří různě stavěli podobné boxy použili třeba i větráky z počítačů. Bohužel v zapojení a věcmi s tímto spojené se nevzynám, tak hledám někoho, kdo by poradil.
Našel bych tu někoho ochotného, kdo by poradil?
Předem díky