Energie Měsíce
Moderátor: Moderátoři
- jardavysocina
Energie Měsíce
Fungovala by i v noci , kdy slunce nesvítí a tudíž solar zařízení mají šlus .
Je proto smutné, že svět se chystá letět na Mars ale tento druh energie , kterou zná lidstvo od nepaměti, neumíme nijak využít . . .
A že působí i na lidskou mysl je víc než známé .
Jarda
- Artaban001
- jardafiala
- jardavysocina
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
jardafiala píše:Mě se víc líbí jak umně plánují (myslím v Austrálii) využít nápad Járy Cimrmana, který skončil tím, že se hromadili horníci v podzemí (znalci vědí). Princip je jednoduchý - ruda či co se těží ve větší výšce než je místo zpracování, takže elktrtický vlak cestou s kopce vyrábí elektřtinu, dole se jí část použije a po vyložení nákladu se zbylá část použije na dopravu vlaku zpět nahoru pro materiál. Geniální, škoda že si ten nápad, ač nedokonale realizovaný, nenechal Jára patentovat.
To se používá odjakživa, viz např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Lanov%C3%A1_dr%C3%A1ha_%C4%8Cern%C3%BD_D%C5%AFl_%E2%80%93_Kun%C4%8Dice_nad_Labem . Kamarád fíra se mi tuhle chlubil, že jel s nákladním vlakem z Třebové do Brna a 200 kWh spotřeboval, ale 600 kWh vyrobil.
Lukas-Peca píše: Kamarád fíra se mi tuhle chlubil, že jel s nákladním vlakem
do kopce se to řeší takhle
http://joeriley.work/railsail/project

- radioelectrum
A kutilmile - nelituju tě
Legislativa pro zřízení MVE bude taky jiná než za Mäsárika.
Plus jak Ekkar říká, všude realitní makléř kterej by vypil mrtvýmu voko pro stavební parcelu.
V souvislosti s tím snad ještě zapřísahání po velkých vodách 2002 a podobně "teď se už teda fakt vážně poučíme a pozemky přilehlý k vodě vyjmeme v územních plánech ze zastavěný plochy". Jak to asi dopadlo.