signal u wifi
Moderátor: Moderátoři
signal u wifi
- u vetsiny klientskych anten je vyzarovaci uhel tak velky, ze to pojede pri otoceni anteny klidne i o 60stupnu porad stejne, nelezeni maxima je nemozne
- u linky s agregaci (jako je vetsina linek) pinh kolisa nejen podle signalu ale i podle zatizeni linky
- ping nezmeri silu signalu a uz vubec ne pomer signal-sum
Hodnoty u 5450-5460 jsou celkem OK, u starsi 1120 to ukazovalo uplne blbosti. Pro stabilni spoj by ti mel ten ovis ukazovat min.hodnotu 20, pod toto by to nemelo padat i pri opakovanem scanu siti. Protoze pri smerovani anteny to neukazuje hodnotu v realnem case, je nutne pri pootoceni antenyprovest novy SCAN. Je to prace na h..o Navic pri vetsine klientskyh anten prave vzhledem k uhlu vyzarovani zbytecna, vyznam to ma pouze u smerovych anten s vetsim ziskem, pak je ale lepsi provest smerovani prave pomoci toho netstumbleru a karty. Predpokladam ze spektralni analyzator asi dotycny nema.
Zkontaktuj providera- mám to samý, furt se v tom šťourá, a pak mám samý výpadky.
Vzhledem k tomu, že mám download 512 kb/s, tak většinou stahuju 80 kB/s
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- vsechny kabely OK
- zadna voda a vlhkost v konektorech
- zadna voda a vlhkost v antene (pokud bys mel nejakou panelovku v uzavrene krabicce, taky yaginy maji krabicku, ktera zakryva dipol a umoznuje pripojeni kabelu)
- mas trochu rozumne heslo do toho sveho AP, aby ti nekdo schvalne nedelal bordel (abys tam nemel to puvodni)
- ty Ovisy nejsou moc bezproblemove (napr. http://www.czfree.net/forum/showthread. ... adid=16927 )
Mam napichly dva pc a stav se mi ze v jednom to jede dobre a v druhem pomalu nebo naopak.
Pokud to tvoje AP rozdeluje tu linku mizerne, tak by mohl mit jeden plnou rychlost a druhy kulove.
Jo este sem zkusil kdyz mi to vypadne vymyslet jinou ip a to mi internet nakocil a jel chvilku normalne a pak zase vypad.
Tohle je celkem zasadni. To mate na siti DHCP, MAC filter, nebo si jen tak ty adresy vymyslis? Pokud to posledni, tak jak te ma tvuj provider poznat a pridelit ti rychlost?
Kazdopadne se zamer na ztratovost packetu. Pingej (zatezovy-flood ping je sice dobry, ale hlavne pro mereni stropu linky, co zvladne a jestli nekolabuje) ten svuj Ovis, bod na ktery si pripojeny + treba seznam.cz. Hod si ten ping (nejlepe kilovy) aspon do logu, at si to muzes zpetne prohlidnout. Z toho bys mel vydedukovat, mezi kterymi body to kolabuje. Pokud mas na IGW vice "hopu", tak si osefuj i ty. Ono merit rychlost na dsl.cz (nebo jinde) je akorat poplatne tomu okamziku mereni. Pokud si v nejake huste zastavbe, tak te muze taky nekdo rusit, at uz na stejnem nebo vedlejsim kanale (mam poznatek, ze na 100m mi jedno AP proliza pres 4 kanaly). Bezdrat je velice zranitelny.