zdroj
Moderátor: Moderátoři
Ne že by se emitorový sledovač s komplexní zátěží nedokázal rozkmitat , na vf je to docela běžný problém, ale lze jej vyřešit vhodným odporem v bázi
budiče či zde nějakými "zatloukacími" kondy. Ale je to jen názor, možná má někdo po ruce jinou úvahu ....
- monterjirka
Ale v konkrétním případě podle zadání to není třeba zohledňovat, takže spíše to s NPN tranzistory.
I když bych možná přemýšlel o chlazení, účinnosti a přemýšlel bych o nějakém spínaném stabilizátoru
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vzal jsem to narychlo foťákem, lítám tady s ním celý odpoledne, odkaz na zdroj/AR je v popisu, jen to není 2022, ale 2002. Takže 01/2002. Tohle AR je jedno z posledních, co jsem ještě nevyhodil.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
NPN zapojeni nic takoveho nevykazovalo takze diky za podmetne reakce jen potvrdilo moji ze je to mnojem stabilnejsi.
ZdenekHQ píše:Tohle zapojení jde skutečně užitečně rozkmitat prakticky se stejnýma součátkama + tlumivkou a diodou.
Vzal jsem to narychlo foťákem, lítám tady s ním celý odpoledne, odkaz na zdroj/AR je v popisu, jen to není 2022, ale 2002. Takže 01/2002. Tohle AR je jedno z posledních, co jsem ještě nevyhodil.
Jezisi to je slozite jako prase... proc tak moc?
- patrikvarga
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]