Identifikace SMD WE3 a L43

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cikan

Identifikace SMD WE3 a L43

#1 Příspěvek od cikan »

zdravím all,
prosím o pomoc s vyhledáním 2 součástek smd s kódy:
WE3 - 5 pinů
L43 - 3 piny

Zatím jsem zkoušel stránky:

s-manuals.com, alltransistors.com, smdmark.com, smdmarking.com,
smd.yooneed.one, marsport.org.uk, hotenda.com, web-bcs.com, dl7avf.info

Moje oblíbené chip.tomsk.ru nějak nefungují a pro turuta.md už nemám předplatné.

Chci opravit poškozenou GPU (ASUS DUAL-GTX 1660 Ti-O6G/CG161PI-REV.1.00). Jsou na ni utržené nahoře zmíněné 2 součástky a nějaký kondík a odpor. Přikládám foto karty před a po poškození (místo označené červeně). Je poškozené řízení obou ventilátorů u 6 pinového konektoru (při zapnutí se točí větráky na max otáčky).
Pokud by někdo měl schema od karty (např. ve formátu *fz), bylo by to ideální. Případně by mi pomohla nějaká aplikační schémata pro ovládání FAN. Předem dík za pomoc.
Přílohy
poškozená 300k.jpg
poškozená 300k.jpg
původní_stav 300k.jpg
původní_stav 300k.jpg
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

L43 by mohla být BAT54C, což je ale nutno ověřit dle zapojení. Ještě tam vidím další utrhané smd pasívní součástky. WE3 může být SN74LV1T08DCKR, pokud je to tedy SC70 a ne SOT23 pouzdro, opět je nutné ověřit, zda to může být ono podle zapojení.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
cikan

#3 Příspěvek od cikan »

Zaky dík,
pouzdro u WE3 bude SOT 353(SC70-5) - naměřil jsem šířku 2,2 mm a délku 1,2 mm. To SN74....DCKR se mi nezdá? Snad někdo dodá nějaké schéma.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Se schématem nepočítej, to nikdo nejspíš nemá, jen výrobce. Budeš mít jen to, co si odměříš a nakreslíš z desky. Zem a napájení identifikuješ, utržená součástka má propojené piny 1 a 2, což jsou u SN74LV1T08 oba vstupy, takže by to klidně mohlo být. Jeden kus toho WE3 máš, takže si můžeš i odměřit alespoň staticky, co je na výstupu při připojení napájení. Jako největší problém vidím ta utrhaná pasiva, to bez odměření na jiném kusu identifikuješ těžko, možná po nakreslení kusu schématu půjde hodnoty odhadnout.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
cikan

#5 Příspěvek od cikan »

Zaky dík, trefil ses.
Kdyby to v budoucnu někdo potřeboval.
Code WE3 - je AND/Shifter M74VHC1GT08DFT2G v pouzdru SC70-5
Code L43 - je Dual Schottky diode BAT54CW-L v pouzdru SOT-323
Jinak schema a boardview (GTX 1660 ti) se dá koupit/odpracovat na elvikom.pl, FAN konektor není 6 pinový ale 8 pinový (2 piny jsou v druhé řadě).
Přílohy
GTX1660TI CG161PI-FAN.pdf
(41.07 KiB) Staženo 276 x
Odpovědět

Zpět na „Součástky“