PS. uvažuji nad koupí a chtěl bych vědět váš feedback.
Zkušenosti s el. zubní kartáček (nezařaditelné)
Moderátor: Moderátoři
Zkušenosti s el. zubní kartáček (nezařaditelné)
PS. uvažuji nad koupí a chtěl bych vědět váš feedback.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Netusim proc nazyvaji kartacek sonickym, nic sonickeho v nem neni. Je tam jen elektromagnet (civka) ktery vrti hlavici s frekvenci odhadem v nizkych stovkach Hz. Nevyhodou je baterie ktera se bez destrukce bazmeku neda vymenit. Mel jsem predchozi model, praskla tam gumova manzeta a tekla do nej voda nacez kartacek zdechnul. U novejsi rady je manzeta resena jinak a evidentne z jineho materialu., takze zatim drzi. Nabiji se bezdratove, nabijecka z predchozi rady na soucasnou nefunguje.
Edit: tak já mám Philips Sonicare FlexCare HX6932/36 od listopadu 2016.
Mam pocit, ze ty originaly vydrzi trosku vic, ale nijak dramaticke rozdil v tom neni.
Kdyz se mi kartacek posral, zkousel jsem baterku vypacit, ale moc jsem se s tim nemazal, takze se telo kartacku poskodilo. I v servisu mi tvrdili, ze pri vymene baterie se meni i to telo. Chtel jsem ho pouzivat na cisteni tistaku apod. ale stejne byla elektronika vpici.
Myslel jsem to ale tak, ze tu baterii nevymeni bezny uzivatel. Mamina bude sotva pacit nejaky kryt sroubovacky, bodovat plisky na baterku apod.
Jinak zubařka nemá problém. Přijdu, prohlídne, do pěti minut odcházím. Naposledy v dubnu.
Ale teď si vzpomínám, že před lety jsem se jí ptal, jestli ten kartáček nemůže poškodit můstek, co mám už leta. Mladá, ke který chodím teď, mi kartáček nedoporučovala. Její matka s ní sdílející ordinaci, říkala, že je to jedno. Kartáčky tehdá koupila bejvalka, tak ho používám. Na můstku to snad znát není. Aspoň ta mladá zubařka, ke který teď chodím, zatím nic neříkala.
Kartáčky musím měnit, přestanou čistit. Teď mám asi z Lidlu neoriginál a jsou nepříjemně tvrdé. A vůbec mi nevyhovují ty kartáčky se žlutým plastem uprostřed.
Myslím, že mi ta frézka částečně zachránila zuby. Ručně to tak nevyčistím. Druhý kus bylo předělání odbytých výplní, ale to je jiná pohádka.
Edit: zkusím pro začátek koupit tento a uvidím... https://www.benu.cz/oral-b-elektricky-kartacek-pro-750-crossaction-cestovni-pouzdro