víčko nádrže Š felicia

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

víčko nádrže Š felicia

#1 Příspěvek od mi-ro »

Já vím, nepatří to na EB ale tady jsou hlavy pomazaný. Ztratil jsem (?) nebo spíš nějaká k.rva.. Nemám víčko na nádrži u staré Felicie 1,9D. Je stejné jako u benzinových nádrží starých Felicií? Hrdlo je jiné ale víčko? Zkusím na nějakým vrakáči.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Byly 2 druhy, lišily se zámkem - starší byl na klasika jednostrannou FABku, novější už používaly placatej oboustrannej koncernovej klíč - zámek měl větší průměr vložky a stavěcí válečky po obou stranách klíče. Nevím, jestli se lišila závitová vložka v hrdle, ale určitě se lišila vložka pro pistoli hloubějc v hrdle nádrže - benzínová byla úzká na "naturalovou bezolovnatou" pistoli.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Máš šanci pořídit přímo na vrakovišti v Kolíně, poptat se můžeš na tel. čísle 775 717 374.
No, a kdyby nic, tak to zatím zašpuntuj nouzovým uzávěrem, za 40 - 50 peněz ho mívají na všech větších pumpách, a zavolej si do Popovic u Jičína nebo do Nechanic, tam toho mají taky spoustu a máš to o pár metrů blíž...
pepik9

#4 Příspěvek od pepik9 »

V době, kdy jsem měl novýho favorita, se říkalo, že se kradou víčka nádrže a podle nich udělají klíč k ukradení auta.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hubert_79 »

Totéž se říkalo o zámku od kufru. Těžko říci, co na tom bylo pravdy. Také se říkalo, že auta z jistého AAAutobazaru mívala v zrcátku klíče a doklady a pak to někdo ukradl jako na zakázku.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
passion

#6 Příspěvek od passion »

Sú dva druhy:
október 1994 až december 1997 6U0201553
https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/ ... -7807.html

január 1998 až koniec výroby 6U0201553A
https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/ ... -2794.html

Benzín - diesel všetko jedno.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

pepik9 píše:V době, kdy jsem měl novýho favorita, se říkalo, že se kradou víčka nádrže a podle nich udělají klíč k ukradení auta.
To byla pravda, nádrž měla plnohodnotný osazení všema kolíčkama, než se ve FABu dohodlo, že víčko nádrže bude používat zjednodušenej zámek jen se 3 kolíčkama, takže zbejvající pozice se ze zámku nádrže "vyčíst" nedaly. Ke změně došlo bez oznámení během výroby, mám takovej pocit že to bylo už během prvního roku plný sériový výroby = někdy mezi podzimem 1989 a jarem 1990 prakticky hned potom, co se tebou uvedená skutečnost prokázala. Navíc favořiť měl víčko jen nacvakávací, na 2 resinový západky po stranách = víčko se nešroubovalo, ale odemknutím se jen zatáhly západky a víčko se dalo vytáhnout kolmým tahem z boku kastle, uzavření se dělo pouhým zasunutím a zacvaknutím západek zatlačením do hrdla nádrže. Felichčije už měla právě proto, že favořití víčko nebylo dostatečně spolehlivě uzavíratelný, zase znovu víčko šroubovací, kvůli designu ještě navíc pod plechovou krytkou.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Tak Jardo, Nechanice prý nemají, koukal na mě jako ..... co po něm chci ale mají ho autodíly tady v Bydžově za 89,-. A prý pasuje i Fábii. Tak mi ho půjčí domů na vyzkoušení (mám tady jiný auto) a za ty peníze by se neoplatilo nikam jezdit. Dík za info všem.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“