Polohovací zdravotní postel.
Moderátor: Moderátoři
Polohovací zdravotní postel.
Koupili ji přes inzerát , je staršího data a výroby. Problém byl v tom, že po složení komponentů, chtěli provést připojení elektroniky. Jenže jeden konektor se v ovládací elektronice protáčel. Byla uvolněná objímka ,která držela na krytu. Nenapadlo je nic lepšího, než tu objímku dotáhnout. Jenže tím točili tak, že se točil i konektor uvnitř a všechny připojené drátky utrhli. Někdo ty drátky sice připájel, jenže asi špatně a tudíž ovládání polohování vůbec nejede. Nenašel by někdo schéma zapojení , na fotce je číslo , ale nikde to nemohu najít. Jedná se mi o ten stříbrný konektor na poslední fotce.
Zkus prosím udělat lepší detailní fotku části desky kolem konektoru a nejlépe také ze strany plošných spojů. Jde přece jen o nízkovoltové řízení těch relé, které potom to polohování přes motory řídí.
Dík za inspiraci, těma diodami by to mohlo být. Jen mám problém, že postel nemám u sebe. Je asi 70 KM daleko ode mne. Informace předám osobě, co ty dráty pájela. Ještě mně napadlo , zapojit ty dráty postupně jak jdou za sebou na desce, 1:1 na konektor. tzn. např. + A B C D - na 1 2 3 4 5 . Nevím jak jsou ve skutečnosti popsány. Ale asi tak bych to zkoušel já. Tím s tímto příspěvkem končím a děkuji.