Ako urobiť zateplenie okolo plynového potrubia.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Ako urobiť zateplenie okolo plynového potrubia.
Hl.uzaver moze byt v otvorenej krabici,ci ani tak?
Pod plynovu ruru moze byt uzky pas tenkeho polystyrenu.Je neaka medzera stanovena okolo potrubia?
- vasekpetr1
To je ako u nás, keď je uzáver plynu za šporákom. Nikdy za 40 rokov nebol použitý, vždy sa zatváral plyn v šachte bytového jadra. Pri poruche šporáka keby horel alebo unikal plyn by sa aj tak nedalo nahnúť nad šporák a šmátrať za ním po uzávere. Niekedy je to totálne zle vymyslené.
I když mám plynoměr v "kotelně", mám HUP (Hlavní uzávěr plynu) na venkovní stěně domu i s potřebným klíčem na kohout. Hasiči pochválili.
Viem že je vonku a vidím že vedľa okna. Ale pokiaľ by šľahali plamene von tým oknom, tak sa k tomu ventilu moc priblížiť nebude dať, lebo sálavé teplo. Kto sa skúšal priblížiť k vatre, tak vie, ako blízko sa dá alebo nedá ísť. Určite by som takto neťahal potrubie vedľa okna.jezevec píše:Ale on ten ventil je venku, přece nebude zateplovat zevnitř.
Tohle je poplatný době paneláků. Ty československý vůbec vymejšleli takový lůmeni, že bych je jednoho po druhým podepsal a pak vyved za úsvitu do rohu nádvoří - elektrikáře, plynaře, statiky, vejtaháře, topenáře - všecky šmahem. Jeden vedle druhýho ing. arch. doc. dr. akademik, ale učeň třetího ročníku danýho oboru to navrhne a spočítá líp ...PotPalo píše:...
To je ako u nás, keď je uzáver plynu za šporákom. Nikdy za 40 rokov nebol použitý, vždy sa zatváral plyn v šachte bytového jadra. Pri poruche šporáka keby horel alebo unikal plyn by sa aj tak nedalo nahnúť nad šporák a šmátrať za ním po uzávere. Niekedy je to totálne zle vymyslené.
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
----------------------------------
Navsteva mi doniesla zo zasob pistol na PU penu ,plus styry PU peny ktore maju v pouziti :na vyplnovanie medzier medzi oknom ramom,zateplenie ,izolaciu,stresne systemy a neodolava UV ziareniu. neviete ciby s nou mohol lepit polystyren dosky?Suded co tu bol ked mi to davali hovoril ze nie.Ma len napisane kvalitna izolacna pena!Neni na nej napisane ani ci je expanzna ci nie!Skor ze niebude expanzna.
- tiktak1953