Tesla 1127A "Suita"

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ronoda

Tesla 1127A "Suita"

#1 Příspěvek od ronoda »

Dotaz pro pamětníky. Mám skoro celou řadu (Andante, Bolero, Verdi, Bohemia, Nora)
ale chybí mi Suita. Všechna jsem měl rozebrané a zaujala mě pozice pro čtvrtý potenciometr a druhý konektor repro. Uvažovali soudruzi o stereofonní verzi?
Právě o Suitě jsem slyšel, že na vývoz se dělala stereofonní s jednou bednou. Nikdy jsem ani obrázek neviděl. Verdi byl poslední elektronkový, tak jestli to předčasně utnuli? Nevíte někdo o tom víc, čistě ze zvědavosti. Jo, kdyby jste o nějaké Suitě věděli, mám zájem doplnit sbírku;-))
Přílohy
Snímek 340.jpg
Snímek 340.jpg
Snímek 340a.jpg
Snímek 340a.jpg
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Řekl bych, že je to jednotné šasi použité i v gramorádiích 1025A Bolero, 1026A Andante, v přijímačích 541A Bohéma, 543A Verdi a 542A Nora.
Asi se plánovala i stereofonní verze toho šasi, ale nějak na ni nedošlo.
Plošňák by musel být jiný (výstupní trafa mimo, aby se vešly dva konce a tandemové potenciometry).
Ale před obvod demfáze se dal připojit vstup dekodéru TSD3A, vyvést jeho výstup na přidaný konektor DIN a budit odtud vnější stereozesilovač nebo vstup magnetofonu, když se vychytal první filtrační kondenzátor za detektorem (musel se vyměnit za něco mezi 33 a 68 pF), hrálo to dost dobře. Nepředělával se nový přijímač, než se dal koupit stereodekodér, už musel být přijímač nějaký ten rok zahořený, to už bylo, nač nahrávat: mezi lidmi běhalo pár kousků B43, B46, B56 a možná i nějaká ta B100).
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“