Notebook CR-630 - závada
Moderátor: Moderátoři
Notebook CR-630 - závada
Jindy po zapnutí jen na chvíli roztočí větrák a pak se vše vypne...
A jindy NB normálně nabootuje a spustí se systém...
Vůbec netuším, kde je chyba.
Poradí mi s tímhle problémem někdo prosím?
- jardafiala
Jde o to, že se to při každém zapnutí chová trochu jinak, jak jsem již popsal - jde o tři stavy -
1. buď to zůstane viset na roztočeném větráčku a nic víc se neděje
2. nebo se větrák na chvíli roztočí a NB se hned vypne
3. Nebo to najede jakoby nic...
Pomohlo by třeba zkusit nahřát grafiku horkovzduchem? Vím že to moc nevyřeší, ale četl jsem kdysi něco o "pečení" grafik pro klasické PC, tak mě to napadlo...
- jardafiala
Ještě je zajímavé, že když se takový NTB rozběhne tak téměř nikdy nezdechne během chodu, po vypnutí se ale nedá zapnout.
jardafiala píše: Ještě je zajímavé, že když se takový NTB rozběhne tak téměř nikdy nezdechne během chodu, po vypnutí se ale nedá zapnout.
Aho, tak přesně se NB chová - jakmile jednou naběhne, můžu ho nechat jet celý den a jede bez závady. Funguje i po restartu, jen se nesmí vypnout. Jakmile jej vypnu, tak je závada zpět a po několika pokusech jej zapnout to zase někdy naskočí....někdy ne.
zdenek-ch píše:jardafiala píše: Ještě je zajímavé, že když se takový NTB rozběhne tak téměř nikdy nezdechne během chodu, po vypnutí se ale nedá zapnout.
Aho, tak přesně se NB chová - jakmile jednou naběhne, můžu ho nechat jet celý den a jede bez závady. Funguje i po restartu, jen se nesmí vypnout. Jakmile jej vypnu, tak je závada zpět a po několika pokusech jej zapnout to zase někdy naskočí....někdy ne.
Tohle spíš vypadá na problém s rozbíháním spínaných zdrojů. V těchto případech mi docela fungovalo hledání pomocí lokálního nahřívání a ochlazování, az jsem dospěl k nějaké citlivé součástce, většinou elytu nebo IO.