Kuchyňář a kabely.
Moderátor: Moderátoři
Kuchyňář a kabely.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kdysi bývalo dobrým zvykem, vést el.rozvod pod stropem v místnosti ve stejné výšce a odbočky k vypínačům a k zásuvkám vést kolmo dolů. S opuštěním technologie trubek a protahování instalačních drátů, po nástupu instalací z PVC kabelů, to však již mnoho elektrikářů neřeší. Pak aby se uživatel bál, zatlouct do zdi hřebík a pověsit si na něj třeba obraz...
Ale měl by znát minimálně doporučené instalační zóny.
Jinak si koleduje o průser.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I skříňky kuchyňských linek se vyrábí podle nějakých (podnikových) norem a mají být upevněny v doporučené výšce nad pracovní plochou...
Z fotografií je však zřejmé, že elektrikář při instalaci kabelů na té zdi sjel níže, než vedl kabel na zdi vlevo. Pokud se potom při instalaci spolehnete, že vedení je výše (třeba podle polohy instalačních krabic v místnosti), může to dopadnout jak je na fotkách...
použiju kvalitní hledač vedení, kovů atd.
Vždycky.
Když to vohnout neudělá a jeho akce následuje nejlépe po jiném vohnoutovi, není co řešit a výsledek je pouze sázkou do loterie.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Ak kuchyniar nemá kumulovanú odbornú spôsobilosť na posúdenie dodaného (ako často mávajú napr. orezávači stromov), musí si žiaľ prizvať osobu povolanú.
(škoda že sa vlákno muselo presunúť, možno sem zablúdia aj takí, ktorí by obrázky mali vidieť, prípadne si niečo k nim prečítať)
Celeron píše:JirkaZ píše: vohnout
Co to je kurňa za jazyk? Přiznávám, že jsem byl v zaměstnaneckým poměru naposled v roce 1991, součastný poměry neznám, nebo jsem nějak zavostalej.
Jsme na tom podobně, já ještě o dva roky dřív.
Nicméně "poměry" ve společnosti sleduju průběžně; ten (už letitý) článek od mého kultovního autora je prostě dokonalý a zcela vystihuje tragédii jak vohnoutů, tak na druhé straně jejich nejvyšších "šéfů".
Vždyť to musíš vidět dnes a denně okolo sebe, to nevnímáš?
Doporučuju ten server ke studiu a to zejména články majitele (D-FENS) a spíš staršího data. Jako všechno to totiž postupně upadá i tam a jelikož on připouští cosi jako Hyde Park, tak se tam občas objevují i docela sajrajty...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- Artaban001