PE 2023

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZVUK2000

PE 2023

#1 Příspěvek od ZVUK2000 »

Tak nám v Novém roce zdražil časopis PE o 27% :oops:
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

A to kvůli tomu musíš zakládat nový vlákno? http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 52#1257952
ZVUK2000

#3 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kdybych to věděl tak to nezaložil :x
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

To bych ještě toleroval, ale že za ty peníze nedostanu prakticky žádné užitečné informace, to mi vadí.
Ne že bych byl s obsahem časopisu pár posledních let spokojen, ale říkal jsem si, alespoň je podpořím a občas se našlo i něco zajímavého.
Chápu, že je málo konstruktérů, co by byli ochotni i schopni publikovat svoji konstrukci, ale to je věc vydavatele, jak získat zajímavé návody či konstrukce.
Takže letos v březnu končím po 50ti letech s předplatným.
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Napsal jsem to právě proto že mi přišla faktura na předplatné. Už jsem ji zaplatil. Letos asi naposled.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Ale ono asi nic jiného nezbývá - ceny vstupů rostou a návratnost drží hlavně předplatitelé a několik stálých jednotlivě kupujících, kteří si v trafice prohlédnou číslo a teprve pak se rozhodnou, jestli zrovna jim stojí za to si zrovna toto číslo koupit.
Uznejte ale, že si pan Belza zaslouží hluboko smeknout za to, co v jeho časopisech za roky pod jeho vedením vyšlo.
Z různých vylepšení a úprav zapojení, které občas proběhnou Bastlírnou, asi nejde sestavit celé číslo časopisu, i když v něm budou zabírat část i nějaké zajímavosti z historie. Nějakou rozsáhlejší konstrukci, která by se naopak dala rozdělit na seriál, dnes málokdo pošle. Řešení, která tu ještě nebyla, je jako šafránu, na neobvyklé využití obvyklých součástek se přijde jen náhodou a málokdo se pustí do zkoumání, jestli to funguje s každým kusem, a tak bych mohl pokračovat.
Za tohoto stavu je vydávání časopisu věčným balancováním na hraně a spíše výrazem nadšení vydavatele.
Za sebe tedy smekám.
teufel

#7 Příspěvek od teufel »

Historie časopisu by vydala na román, ale nad tím, co se děje poslední měsíce, zůstává rozum stát. Někdy napíšu více, teď ne, i když pochybuji, že někdo z majitelů čte Elektro Bastlírnu.
Jenom si dovoluji upřesnit - do konce roku byl šéfredaktorem p. Kellner.
Naposledy upravil(a) teufel dne 15 led 2023, 10:29, celkem upraveno 1 x.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

ZVUK2000 píše:Napsal jsem to právě proto že mi přišla faktura na předplatné. Už jsem ji zaplatil. Letos asi naposled.
Takové přístupy (ne lidi) opravdu nechápu. Zdraží se elektřina, plyn, teplo, teplá voda, doprava kvůli dražšímu PHM, potraviny a všichni jsou spokojeni, protože to přece chtěli a kvůli zdražování novin či časopisů se mohou potento. Ano, druhé časopisy s daleko pomíjivým obsahem zdražily ještě dříve. Takže takové fňukání u jednoho druhu časopisu nechápu, je to pár korun. :roll:
Yarda1

#9 Příspěvek od Yarda1 »

Já už jsem ten časopis přestal kupovat už dávno co půlka obsahu byly reklamy. v druhé půlce bylo hodně skrytých reklam (kdo si to chcete postavit, tak si ode mne kupte naprogramovaného brouka) a odborně už mi to nic nedávalo. Všechny časopisy jsem nabídl za odvoz a byl jsem rád, že si pro ně někdo přijel.
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... d6_194.jpg
BTW: Když se furt dělají nějaké školské reformy, možná by nebylo od věci, pár z těch peněz co se školství slibují dát na to, aby schopní konstruktéři tu a tam vymysleli něco pro elektro nadšence a dalo se to publikovat.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Pardon, asi jsem měl napsat "pan Belza a jeho předchůdci". Na to, že mi trafikantka schovávala AR a RK od roku 1966 a pravidelně jsem amáro odebíral tuším od roku 1978 (později obě řady), nemůžu ty předchůdce vynechat.
Artaban001

#11 Příspěvek od Artaban001 »

Yarda1 - To jsem rád, že ty Amára mám jen ve formě pdf na PC - fyzicky bych to neměl kam dát..
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hubert_79 »

Yarda1 píše:Já už jsem ten časopis přestal kupovat už dávno co půlka obsahu byly reklamy...

Nebýt tam reklamy, tak ten časopis stojí trojnásobek. Domníval jsem se, že sem chodí inteligentní lidé, kteří jsou schopni tuto elementární zákonitost pochopit. No, zřejmě ne.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Yarda1

#13 Příspěvek od Yarda1 »

Hubert_79 píše:...Nebýt tam reklamy, tak ten časopis stojí trojnásobek. Domníval jsem se, že sem chodí inteligentní lidé, kteří jsou schopni tuto elementární zákonitost pochopit. No, zřejmě ne.

Co tím chce básník říci?
Já jsem ty časopisy nepřestal kupovat proto že tam byly reklamy, ale proto, že kromě reklam už mne nic nezaujalo. Nevím, jestli teď, ale tehdy ten časopis byl v čítárně městské knihovny a bylo možné si tam nechat udělat kopii nějakého článku co mne třeba zaujal. Nevybavuji si, že bych to někdy využil.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Chtěl říci to, že pokud by v časopise nebyly reklamy, byl by tento podstatně dražší. Tudíž žehrat na to, že jsou v časopise reklamy mi přijde takové zvláštní...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jezevec »

Obávám se, že doba jakékoliv tištěné technické a elektronické literatury spěje ke svému konci. Důvodů je několik, ale hlavní je nezájem mladé generace o elektroniku a bastlení jaké jsme znali my. Vidím to po netu, že jim stačí poskládat dohromady pár čínských modulů anebo podle Arduino omalovánek zapojit nějaké komponenty a na síti si najít k tomu nějaký FW.
Prakticky nulový zájem o funkci jednotlivých bloků.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“