Co si mám nakoupit? (chemie, spreje...)
Moderátor: Moderátoři
Co si mám nakoupit? (chemie, spreje...)
Ale jó, klidně tam jde přidat několik druhů pájecích past, fluxů, cínových pájek s olovem i bez, dále komplet chemikálie pro nejméně tři druhy a postupy výroby plošných spojů, a nechalo by se pokračovat dále. Opravdu je to nutné?
Tady je vidět, že si každý musí vybrat sám co bude potřebovat podle prováděných činností...
Vašek
Edit: zase jsem pomalý, než to nadatluji
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1240411#1240411
- radioelectrum
Pájecí kapaliny na různé kovy.
Nitro ředidlo.
Technický benzín v nějaké lehčí frakci.
Salmiak na pájecí hroty.
Tavidla na tvrdé pájení (často stačí borax).
Trocha "klempířské kyseliny" (chlorid zinečnatý).
Ocet (na neutralizaci louhu).
Brynýrovací sůl na černění.
Kyselina sírová na eloxování.
Čistící pěna.
Cockpit sprej na plasty.
Regum.
Silikonová pasta.
Diava na oživování povrchů.
...
BOBOBO píše:No , potichu nás opouštějí různé přípravky ... třeba takový Vanisch , bez něho jiřiny nevypěstuješ ... Zakázán , zrušen ... Taky jsem ho měl koupit alespoň kbelík ....
Pokud tím myslíš Vanish (Slug Pellets), tak stačí se podívat do MSDS, jakou má účinnou látku a najít si dostupnou náhradu.
Prostě celkem žádný problém, pokud člověk pochopí, že tu už 33 let je tržní prostředí a musí se starat.
Jinými slovy onu účinnou látku zatím SESR nezakázal. Jediným (a logickým) důvodem pro pochyby při používání může být to, že občas po požití přípravku s onou účinnou látkou umírají psi, kočky atd. a to dost dlouhým a nepříjemným způsobem.
Nicméně toto se kultivovaní výrobci snaží řešit tak, že do přípravku přidávají extrémně hořké látky, které by měly zabránit požití, přičemž cílové organismy je nevnímají.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.