Huawei P2 lite 2017 výměna baterie

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olchor

Huawei P2 lite 2017 výměna baterie

#1 Příspěvek od Olchor »

Od kamoše jsem dostal tenhle tlf v podstatě na vyhození, baterie total hin. Je mi ho ale líto, asi by ještě mohl posloužit aspoň jako navigace, slovník...
Baterie ale není snadno přístupná, asi se to musí nějak rozlepit....
Ví někdo, jak na to? Dík.
piCZus

#2 Příspěvek od piCZus »

Nahřívat a použít planžetu viz. videa na youtube (pokud je to P20, protože P2 jsem nenašel).
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

už dávno nenahřívám, plastová planžeta a isopropanol. Jde to líp než nahříváním
Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Nevím jak to půjde se starou P2 lite. Snad to půjde podobně dobře jako u Mate 20 Pro viz video jak to dělá profík z technického servisu Huawei. Výměna baterie Huawei Mate 20 Pro. Video je z prosince 2021 a jak je vidět tak profík v té době ještě stále nahřívá. Asi hold ještě v servisu Huawei neměli licenci od dj_Paula na postup bez nahřívání jen s isopropanolem. :D Nahřívá to jen jednou souvisle něco přes 30 vteřin (povrchová teplota krytu před nahřívání 27,5 a hned po 65,1 °C) a pak mu to s tou plastovou planžetou jde jako po másle skoro s minimálním úsilím "hned na první dobrou". Otázkou je jestli to neměl už před natáčením toho videa otevřené a na tom videu to jen nahrál jako, že to otvírá poprvé a jde mu to tak snadno. 8-)
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

Nikomu to nevnucuju. Ať si to otevře třeba cihlou.
piCZus

#6 Příspěvek od piCZus »

Jsou i varianty, kdy se telefon položí na nahřívací podložku (bez ofuku), která ho nahřeje např. na 50°C a potom se otevírá planžetou, kdy se do vzniklé mezery aplikuje IPA nebo líh. Každopádně elastickým lepidlům vyšší teplota spíše pomůže.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“