wafky, gamaty, karmy MORA typ 734
Moderátor: Moderátoři
wafky, gamaty, karmy MORA typ 734
Tyhle vykopávky mají uvnitř ještě svůj regulátor, který vytváří vnitřní pracovní tlak pro vlastní trysky. Možná je štítek, nebo alespoň typ přímo na tomto regulátoru. Bohužel z hlavy nevím jaký tlak z něj leze.
edit: Teď mě trklo, jestli tyhle krámy náhodou nebyly konstruované na svítiplyn a předělávka na zemní spočívá v montáži regulátoru.
Možná zjistit běžný připojovací tlak svítiplynu a z toho usuzovat?
Rozhodně ne, pamatuju přechod svítiplyn => zemní plyn a to všude obcházeli plynaři a měnili trysky v hořácích za zhruba poloviní průměry ...Zmije píše:...Teď mě trklo, jestli tyhle krámy náhodou nebyly konstruované na svítiplyn a předělávka na zemní spočívá v montáži regulátoru.
Možná zjistit běžný připojovací tlak svítiplynu a z toho usuzovat?
A kutilmile - nelituju tě
PS1: Trysky na svietiplyn tam neboli. Také staré to zasa nieje.
PS2: Tlak viem zistit tak, že nastavím spotrebu práve na 0,58m3/hod. Je to ale zdĺhavé. Preto by pomohol údaj o tlaku.
Ale jiskruje to, plyn syci.
Mala intenzita jiskry? Treba kvuli zapalovaci elektode ci zapalovači?
Maly tlak plynu z trysky?
Zajimave je, ze to chytne celkem hned, kdyz mam sundany ten maly litinovy kryt 10x10cm u jiskriste.
Je tam dost pruvan, kdyz tam clovek srci ruku tim otvorem dovnitr kamen.
- Artaban001
Jestli jde o něco modernějšího, co má elektrický zážeh, může být zanešena zapalovací elektroda, nebo nastaven špatný poměr vzduchu, nebo zanešené trysky směšovačů.
*dost často pozoruji to, že piezoelektrický zapalovače na karmách, plynových kotlech, vykazují tuto blbou vlastnost: Při prvním "křísnutí" hodí jiskru, pak už nedávají. Pokud vezmu kus drátu a vyzkratuji svíčku, tak zase po prvním křísnutí hodí jiskru. Jeden čas jsem to řešil tak, že jsem na místo těchto zapalovačů na svíčku připojoval bateriový zapalovač plynových sporáků na jeden monočlánek z Tescomy.
- Artaban001
kutilmil píše:Tam sa nedá zapalovačom dostať.
Vyfoť to. Destilu DP25 tak zapaluju běžně.
Na fotce máš pajšl kotle. V žlutě zakroužkovaným místě vede trubička z pojistky do hořáčku. Na to místo přiložíš plynový zapalovač na svíčky a na chvíli lehce namáčkneš tlačítko a pak zmáčkneš - dojde k průšlehu plamene až k hořáčku a pokud jej máš spuštěný (držíš pojistku), tak chytne. Ten šikmý plech je podle mě jen ochrana, když tou škvírou náhodou blafne plamen