Problém s ústřednou EZS Paradox, Rokonet 5500

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bruska3

Problém s ústřednou EZS Paradox, Rokonet 5500

#1 Příspěvek od bruska3 »

Dobrý den. Máme zabezpečovací ústřednu Paradox Rokonet 5500, přenos na PCO přenáší Reggae mini GTBz. Ústředna umí ID. No a vyskytl se zde zajímavý problém s přenosem odkódování objektu. Při testování, když byl na objektu technik, šlo všechno, jak má, přenášely se poplachy i obnovy a zapnutí i vypnutí. Prostě naprosto normální provoz. No ale pak přišel ten problém, kdy technik odejel a kódování/odkódování provádějí již zaměstnanci. Na PCO pravidelně chodí zakódování objektu, ale odkódování již nikoliv. Moje otázka zní: Je možné v této ústředně nějak nastavit aby zaměstnanec mohl při zadání svého kódu jen zakódovat, ale již neodkódovat? Při příchodu do objektu nedochází k poplachům a zda je odkódováno se operátor nedoví. Je mi jasné, že technik po zadání svého kódu může prakticky všechno a běžný uživatel jen to, co má povolené. Děkuji za vaše postřehy a nasměrování, kde by mohl být problém. S tímto jsem se totiž ještě nesetkal. Jirka.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Paradox je kanadský, Rokonet izraelský výrobek, tak jak je to tedy?
Není to náhodou Paradox Spectra 5500?

U Spectry by záleželo, jaké parametry jsou nastavené v sekci 471-502?
OMA50

#3 Příspěvek od OMA50 »

Možná,že jednotlivé uživatelské kódy pro kódování nemají povoleny svoje přenosové KÓDY na PCO pro vypnutí a tudíž na PCO nechodí vypnutí.
Dle instalačního manuálu je možné nastavit nezávisle přenosové kódy jak pro ZAPNUTÍ tak pro VYPNUTÍ.
To klidně možné je, musíte zjistit nastavení (zda jsou povoleny) přenosové kódy jednotlivých uživatelů.

Technik mohl kódovat při testu třeba master kódem ,který má povoleny všechny atributy pro přenos a pak na PCO dojde zapnutí i vypnutí
bruska3

#4 Příspěvek od bruska3 »

děkuji za reakci. pokud se mi to podaří, zašlu výpis z ústředny..
bruska3

#5 Příspěvek od bruska3 »

soubor
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

Nevidím tam záložku Přenosové kódy, ta je rozhodující...

A taky už tedy víme, že je to asi Spectra. Teď ještě verze ústředny, ale není to přímo nutné.

PrintScreen mám z YouTube ve Španělštině, ale záložka je druhá horní v sekci Komunikace.
Je třeba rozbalit záložku Zapnutí a Vypnutí a překontrolovat.
Přílohy
BabyWare_Prenosove_kody.png
BabyWare_Prenosove_kody.png
Cowley

#7 Příspěvek od Cowley »

V programu je špatně položka: Přenos Vypnutí: po poplachu

Má tam být: VŽDY

To bude ten problém.
Přílohy
Chyba.png
Chyba.png
Naposledy upravil(a) Cowley dne 08 říj 2023, 18:10, celkem upraveno 1 x.
OMA50

#8 Příspěvek od OMA50 »

KOMUNIKACE-----NASTAVENÍ PŘENOSU------PŘENOS VYPNUTÍ máte nastaveno po poplachu....nastavit na VŽDY .
Pokud nedojde k poplachu,tak pravděpodobně ústředna neodesílá na PCO informaci o tom,že je odstřeženo.[/b]
bruska3

#9 Příspěvek od bruska3 »

Děkuji všem, budu tlumočit technikovi a věřím, že po letech to bude chodit správně. On pravděpodobně nic s ústřednou nedělal a pravda, nechodilo to, pokud si dobře pamatuji, ani u přenosu pomocí Gespy a poté rádia TSM 452. Do instalace ústředny se dostal po dlouhých peripetiích s původním technikem, který ji už dělat nechtěl. Zaslání instalačního kódu pořád odkládal až jsem se naštval a napsal mu takový e-mail, že ho nakonec poslal. To je prostě takový problém, že jedna forma dělá ústřednu a čidla druhá přenos na PCO. A domluvit se na společném postupu je někdy problém. Ještě jednou děkuji, Jirka.
Cowley

#10 Příspěvek od Cowley »

Rádo se stalo. :)
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“