Myčka nádobí Elektrolux KEMC3211

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Myčka nádobí Elektrolux KEMC3211

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem včera prvně zapnul tuhle úplně novou myčku nainstalovanou technikem obchodního zástupce Elektrolux. Jeho zkusit aspoň proplach nenapadlo....
Naláduju, pustím a po asi 5 minutách koukám, na podlaze metrová louže. Vedle myčky pod dřezem je vysoký šuple za kterým je napoušťák s aquastopem, zásuvka 230V a vývodka do sifónu dřezu. V šupleti 2 cm vody.
Tak jsem myčku honem vypnul a čumím, co se děje. Nikde nic neteklo. Po zapnutí odtokovýho čerpadla najednou v půlce vrapový vypouštěcí hadice 5 cm vodotrysk. Tak jsem rovnou provedl reklamaci.
Tak buď byla hadice aušus z výroby (recyklát?) nebo ji ten instalační "technik" při montáži někde skřípl, prořízl a nebo nalomil. Jinak zástupce Elektroluxu a nemá náhradní hadici, prý přijde v pátek. Jo a to mě tvrdil, že mám určitě zarostlej sifón a hadice praskla přetlakem čerpadla. Hmm, akorát že mám novej, původně tam nebyl pro myčku odtok nachystanej.
Tak to jsem zvědavej na celkovou výdrž myčky. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

Nedělají to už PRCáci?

Někde tam bude štítek "Made in..."

Jinak můj názor: malé odčerpávací rotační čerpadlo nemůže dát takový tlak, aby jakákoliv normální hadice praskla.

Klasickej blábol neuvažujícího/nevzdělaného/bájně lhavého člověka, podle toho bych s ním jednal... V případě potíží okamžitě kontaktovat jeho nadřízeného a pohrozit medializací, právníkem, ČOI atd.

Před nějakou dobou jsem z eshopu kupoval myčku AEG. Malá drobnost po vybalení: logo (písmena) na dveřích jsou z poloviny jakoby sedřené.

No reklamuj to...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Připojuji se k názoru, čerpadlo zdaleka nedá takový tlak, aby mohla prasknout hadice. Bylo by úsměvné si to jeho vyjádření vyžádat písemně.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

Docela běžná věc u nových hadic, stačí jí někde zalomit v ostrém úhlu nebo při manipulaci pod myčkou a už to nebezpečí hrozí. Zajímavé je , že staré hadice napříč výrobci byly téměř nezničitelné. Zřejmě katování kostů.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Servisák včera hadici vyměnil v rámci reklamace. Koukal jsem na poškozený místo asi 20 cm od konce hadice u sifónu. Jako kdyby do ní někdo na podložce praštil kladivem, částečně spláclá a prasklá po dýlce, ne zlomená v mezerách vrapů.8O Servisák nad tím kroutil hlavou, prý kdyby to bylo na opačný straně, tak by to mohlo vzniknout skřípnutím při zasouvání myčky do linky ale s tímhle se prý nikdy nesetkal. No už to meje.
Ale musím dát za pravdu P32, myčka široká jen 45 cm je na pytel, moc se toho do ní nevejde. Nojo, vyměň kvůli tomu celou zakázkovou linku, když to bylo připravený na šířku 45 cm. :?
Jirka

p32

#6 Příspěvek od p32 »

Jo, šířka 45 cm byla v módě stejně jako TV na 3D. Dnes už jsou na to líp jen ti, co měli možnost jen těch normálních rozměrů pro myčky a normální TV, ale i tak se to dá vydržet. Pro jednoho je zase 60 cm velmi velký luxus, protože tam nemá co dávat.
tomasjedno

#7 Příspěvek od tomasjedno »

Zaky píše:Připojuji se k názoru, čerpadlo zdaleka nedá takový tlak, aby mohla prasknout hadice.
To můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. V r. 2010 si dcera koupila myčku, nechala odborně nainstalovat a večer volá, že myčka čerpá, ale voda neubývá. No co - odborný instalátor nevydloubl záslepku v odbočce dřezového sifonu pro pračku :D
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Tvl vy toho nadelate... X let jsem pouzival stolni modely mycek a naprosto bez problemu, nyni mam jako druhy majitel 45ku Favorit F64860 a narvu tam i nemozne...
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:odborný instalátor nevydloubl záslepku v odbočce dřezového sifonu pro pračku :D

To se dá? Vždyť tam je pod tou zacpávací převlečnou matkou celoplošný gumový těsnění. A tu matku zahodíš a použiješ tu, co je součástí kolínka, který se pak narve do hadice myčky a zajistí drátovou sponou. Ta původní matice má větší venkovní průměr a na tom kolínku by se nedala nasadit a otáčet. Ale třeba máš jinej sifón, já mám trubkový esíčko.
Jirka

Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Včera jsem umyl v myčce potřetí nádobí. Vše na stejnej program, průběh bez problémů. Dnes ráno jsem vyházel nádobí a myčku zavřel aniž bych na ní něco nastavoval.
Dnes odpoledne jsem přišel do kuchyně a čumím, červený světlo na podlaze a myčka zcela prázdná myla. Otevřel jsem ji, vyvalila se pára a podle displeje byla asi ve 2/3 procesu mytí.
Podotýkám, že jsem na ní od minula nic nenastavoval, žádnej odloženej start, hodiny na mikrovlnce na stejný fázi neblikaly, takže žádnej výpadek ani hup sítě nebyl.
Co to sakra může být? Přeci nebudu myčku nechávat stále pootevřenou. Pozorovat, zda to neudělá ještě jednou a pak reklamovat?
Jirka

Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lukas-Peca »

OT: nechápu tuhle 🤐 módu dávat ovládací a indikační prvky na hranu dveří tak, že se na ně při zavřených dveřích nedá dostat ani podívat. V životě bych si takovou myčku nekoupil.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Ty si dáš na zakázkovou kuchyň z masívu do dveří myčky nějaký čudlíky a blikátka? Dotykovka na varný desce se ještě strávit dá a vše ostatní je schovaný.
Jirka

rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Kludne - ovladaci panel umyvacky je viditelny a pod nim mozes mat ten tvoj masiv.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Hmm, každej to vidí trochu jinak.
A jestli je ovládání na hraně nebo panelu má jakej vliv na to, že se z neznámýho důvodu rozeběhla prázdná?
Jirka

Cust

#15 Příspěvek od Cust »

JirkaZ píše:Nedělají to už PRCáci?
Jestli se nepletu, tak to je Švédská firma s vývojem v České republice a výrobou v Itálii. 8O
Ale jistě většina komponent bude vyrobena v Číně.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“