S. identifikátor jističů
Moderátor: Moderátoři
S. identifikátor jističů
S tím, že tam může být jak 230V AC, tak i třeba 24V DC a podobně. Pokud něco takového existuje.
Vím, že jsou identifikátory jističů kdy se do zásuvky zasune bazmek a pak čuchačkou hledá kterej jistič to je. Ale nevím zda by todle fungovalo i pro jiné napětí a hlavně měli jen tu koncovku do zásuvky a ne možnost zapojit třeba krokouše.
Prý někde na trhu je něco co se jen nasune na kabel neinvazivně a druhej přístroj umožňí ten kabel najít ve svazku, ale to mě přijde jako hodně velká magie.
Budu vděčný za jakoukoliv radu
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
(např Kurth KE501 Elektro Kit)
Nedávno jsem tak našel kabel, o kterém tvrdili, že v té stěně nemůže tak vysoko být, protože ho pokládali vždy naprosto rovně od krabice ke krabici. Byl tak vysoko. To si prověřili tím, že ho i s betonem provrtali, přece si nenechají radit od nějakého starého krumplíku z Rigy...
Pozor - to nikomu nenutím, natož jako jedinou a správnou metodu. Ale pro doplňující ověření dražší metodou získaného obrázku trasy to naprosto vyhovuje.
Crifodo píše:Umím si představit princip, kdy generátor (klidně do zásuvky) zatěžuje okolo vrcholu sinusoidy obvod dejme tomu 1ms se střídou 1:100 impulsy proudem +- 1 A, ten vytvoří okolo vodiče magnetické pole, na které reaguje indukční sonda, možnost prolézání do vedlejších vodičů je malá.
Můj kolega kdysi vytvořil soupravu, kde byl byl spotřebič - teplomet a elektronika, která ho cyklicky připojovala, tuším 2Hz v nule a nebo každá několikátá půlvlna v maximu. Hledalo se klešťákem podle kývání ručky, sondou s hlavou z kazeťáku a mnohé jističe šly najít podle zvuku
za ty prachy to funguje dobře
dj_Paul píše:mám toto: https://www.hadex.cz/r221a-bezkontaktni ... lu-ms6812/
za ty prachy to funguje dobře
Bohužel pro mě nepoužitelné. Asi by se tomu nelíbilo mít na kabelu proti zemi 230V
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!