Mix pult a rušení

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Mix pult a rušení

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím. Měl bych dotaz, na který neznám odpověď. Mám analogový mix pult. Do něj jsem měl tento víkend zapojeny 4 bezdrátový mikrofony, a 3 stereo zařízení. To vše do hlavního výstupu. Do výstupu pro odposlech AUX jsem měl připojeny 2 aktivní odposlechy. Mám několik světel ( většinou Čína) na ovladači DMX. Při zapnutí jednoho světla, se mi projevilo silné rušení do repráků, ale pouze do těch odposlechvých.
Proč se to neprojevilo i do hlavního výstupu?
Světla jsem zkusil přepojit na jinou fázi a stále to samé. Rušení jen v odposlechách. Hlavní výstup z mixu OK.
nějakej nápad?
JiriTom

#2 Příspěvek od JiriTom »

Neležely na pódiu vedle sebe (ve svazku) vstupní kabely do odposlechů a kabel řízení DMX ?
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

Jo to ležely, ale byly aspoň částečně stíněný,
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

To je jedno, DMX je digitál = má to impulsy s tak strmýma hranama, že z toho leze ne kupa, ale kupa na druhou vyšších harmonickejch. Pokud nemáš opravdu DOBRÝ STÍNĚNÍ linek, z principu bys nikdy neměl tahat souběžně analog s digitálem - a to ani když bys měl ten analog symetrickej.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
scorpions-cz

#5 Příspěvek od scorpions-cz »

Dobře, a proč to šlo z toho mixu jen do odposlechu a né do MAIN výstupu?
DukeNuke

#6 Příspěvek od DukeNuke »

Aktivní odposlechy? Mizerně stíněné lajny?
Ruprecht

#7 Příspěvek od Ruprecht »

scorpions-cz píše:proč to šlo z toho mixu jen do odposlechu a né do MAIN výstupu?
A to víš jak, že to šlo už Z MIXU? To světlo mohlo rušit rovnou aktivní odposlech (digitální zesilovač?) nebo cestu k odposlechu. Nebo jsi se ujistil (třeba navolením aux out do sluchátek), že aux výstup z mixu obsahuje rušení?
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

A nebyly ty odposlechy spotřebič třídy I a stínění spojené s PE vodičem?
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

To by snad lezlo rušení i do hlavního výstupu.
scorpions-cz

#10 Příspěvek od scorpions-cz »

Když jsem kabel z AUX do odposlechů z mixu vytáhl, tak byl klid.
JiriTom

#11 Příspěvek od JiriTom »

V okamžiku kdy se to rušení projevilo byl jeden z logických kroků stáhnout poťáky AUXů na nulu. Pokud by to rušilo dál, nelezlo by to z mixu, pokud by rušení zmizelo, lezlo by to z mixu. Na 99% to ale z mixu nešlo, to by byla rušená i hlavní cesta.
Udělal jsi ten test stažení AUXů na nulu ? Pokud ne, byla to chyba.
Pokud, jak jsi uvedl, po vytažení kabelů z AUXů to rušení zmizelo, byla pravděpodobně chyba v zemích soustavy MIX-ODPOSLECHY-SVĚTLA. Po akci je to však říše dohadů a duchařiny... :)
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

scorpions-cz píše:Když jsem kabel z AUX do odposlechů z mixu vytáhl, tak byl klid.

A to jsi vytáhl přímo z mixu? No v každém případě jsi měl hledat a zjišťovat. Teď můžeš akorát leštit křišťálovou kouli, nebo udělat rekonstrukci události...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
scorpions-cz

#13 Příspěvek od scorpions-cz »

Ano vytáhl jsem kabel z mixu. Nebyl čas na řešení závady, prostě jsem to světlo nezapojil. Nevím zda to bylo zemní smyčkou, protože to světlo má celkem 8 LEDek a rušení nastalo, až když se rozsvítily min. 3 . Světlo je plastový.
JiriTom

#14 Příspěvek od JiriTom »

Je možné, že to světlo má nějakou vadu v spínaném zdroji a to rušení se šířilo po stínění DMX řízení... Ale jsou to jen spekulace.
jurosdi

#15 Příspěvek od jurosdi »

Nemôže byt rozdiel v tom,že MAIN výstup je symetrický a odposluch nesymetrický???
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“