V autě bych si rád zapojil osvětlení kastlíku. Přívod napětí mám vyřešený tak, že jsem napinoval dva vodiče navíc do již stávajícího konektoru jiného kastlíku, použil jsem originální vodiče tak by to mělo být v pořádku. Rád bych použil dvě bílé LED 3V 25mA 5500K v sériovém zapojení. Jelikož v autě kolísá napětí, prodavač v elektru mi pomohl sestavit jednoduchý stabilizátor na 6V - na obrázku.
A k mému problému... kontakt na kastlíku sepne obvod až když je kastlík skoro úplně otevřený, tak jsem si říkal že by bylo hezký, kdyby se to rozsvítilo plynule, rozjasnění by trvalo cca 1 až 2s, zhasnutí může i nemusí být plynulé. Něco jsem pohledal na internetu a mám takové tušení, že budu potřebovat něco jako kondenzátor (?) Asi elektrolitický, zapojený těsně před LED, a asi s velkou kapacitou? Ale nevím jakou kapacitu a jestli i kondenzátory mají kromě max. Voltů i max. výkon nebo Ampéry? Někdo doporučuje zapojit ke kondenzátoru i odpor, aby se po vypnutí zdroje vybil, ale myslím že to by udělaly ty LEDky? Prosím o radu jestli jsou moje úvahy správné, nebo jestli je to úplná blbost
Tomáš