Po zapnutí PC nenabehne GPU, ventilátor točí. Fungovala 2,5roku takže po záruke. PC s inou GPU funguje normálne. Odpálená 20A poistka z napájania 12V PCIE, viditelné poškodenia nevidím. Je tam 8 meničov ktoré budú napájané z 12V. Chcel som odpojiť všetky meniče a postupne ich pripájať a sledovať zmenu odberu, po výraznej zmene pátrať v danom obvode. Mám však obavu o čipy bez všetkých napájaní a je tam určite nejaký power menežment, ktorý moje hrátky tolerovať nebude.
Ako by ste postupovali vy?
Změřit, zda je za pojistkou zkrat k zemi, pokud ano, měřit mosfety v měničích na průraz. Případně vnutit do toho něco proudu při bezpečně malém napětí a sledovat infrakamerou, nebo alternativními metodami monitoringu oteplení.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Už jsem se takhle pokoušel grafiku s proraženým MOSFETem opravit, ale proražený MOSFET v mém případě upekl GPU čip. Pro první pokus stačí upečený MOSFET odstranit (odpojit tlumivku), těch zbylých 7 grafiku spolehlivě utáhne nebudeš-li pařit nějakou hru
Ano, stává se, když se prorazí mosfet od zdroje k GPU, jde plné napětí přímo na GPU a záleží, jestli to ustojí, než uhoří pojistka. Někdy ano, někdy ne.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...