zvysenie velkosti vkladanych obrazkov do fora

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

zvysenie velkosti vkladanych obrazkov do fora

#1 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Dobry den.
prosim, zvyste mazimalnu velkost obrazkov, ktore sa mozu vkladat do prispevkov. Exrerny age hosting nie je riesenie, povacsine je kratkodoby a obtazuje reklamou.
Dakujem
Ivan
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Do 300 kB se vše podstatné vejde.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Ivan_01

#3 Příspěvek od Ivan_01 »

tak tak, 640 kB pamäti musí stačiť každému... to už tu bolo
vicious

#4 Příspěvek od vicious »

Pri spracovaní obrázku na PC používam IrfanView, kde pri ukladaní je možnosť nastaviť kvalitu obrázku alebo skomprimovanosť, čím sa mení aj veľkosť súboru. Je potrebné mať zaškrnutú voľbu dole v okne "Show options dialog" a posuvníkom sa nastaví úroveň.
Vo výsledku, aj pri dostatočne veľkom rozlíšení je možné mať malú veľkosť súboru rádovo stovky kB.
Přílohy
nahlad.jpg
nahlad.jpg
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#5 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Tu nebola otazka, ako skomprimovat obrazok, to dnes vie tretiak. Tu bola otazka na zvysenie limitu uploadovaneho obrazku. 300kb bolo dost v case MS DOS a odporov velkych 1cm.
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

Vyčkejme věcí příštích, možná se zvýšení dočkáme.

Jinak já mám i odpory velké cca 30 cm...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mikras »

Ivan_Ryger píše:Tu nebola otazka, ako skomprimovat obrazok, to dnes vie tretiak. Tu bola otazka na zvysenie limitu uploadovaneho obrazku. 300kb bolo dost v case MS DOS a odporov velkych 1cm.

Nejsem mluvčí ebastlírny, ale myslím, že ebastlírna v současné době řeší jiné, existenční problémy, týkající se nového hostingu a administrace. Pokud a jestli se vše povede, myslím, že se dočkáme i lecjakých vylepšení.

Na současné platformě k žádným úpravám a vylepšením již zřejmě nedojde.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Mimochodem, 300 kB je dost i dnes. Pokud třeťák umí něco upravit, tak umí určitě i ten obrázek optimalizovat. Tzn. udělat výřezy potřebné k dodání informací a ne strkat velké obrázky toho, co se po zvětšení už nedá přečíst. To není nic osobního, ale připomínka k zopakování pár pravidel pro práci s obrázky. Já osobně jsem za to, aby limity zůstaly a uživatelé sem nestrkali haldu balastu.
jardafiala

#9 Příspěvek od jardafiala »

souhlas!!
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TeslaPC »

300Kb stačí, já jsem rád že tohle je jedna z mála staránek která je díky své velikosti plnohodnotně použitelná přes dialup připojení, a klidně i na strojích se 486.
xsc

#11 Příspěvek od xsc »

Dial Up? To máš nějakou domácí pokusnou tlf síť?
Jinak co bych určitě zrušil je omzení velikosti obrázku v pixelech. I když se v pohodě vejde, tak je tu limit 1024*768 nebo podobně a to může být docela omezující, přitom to k ničemu není.
Valdano

#12 Příspěvek od Valdano »

xsc píše:Jinak co bych určitě zrušil je omzení velikosti obrázku v pixelech. I když se v pohodě vejde, tak je tu limit 1024*768 nebo podobně a to může být docela omezující, přitom to k ničemu není.

Níže přikládám obrázek, který má pixelově 4096 x 4096 i když se velikostí vejde pod 300kB a normálně jsem ho tu přiložil. Takže se zdá, že pokud tu je nějaké omezení na pixelovou velikost tak je asi mnohem větší.
Přílohy
4096x4096.jpg
4096x4096.jpg
xsc

#13 Příspěvek od xsc »

OK, tak už zjevně bylo změněno.
samec

#14 Příspěvek od samec »

Ivan_Ryger píše:Tu nebola otazka, ako skomprimovat obrazok, to dnes vie tretiak...
Tak sa to nauč, a 300kB ti bude viac než dosť.

Veľkosť prílohy sa tu už riešila niekoľko krát.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=97821
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=61957
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Obávám se, že na platformě fóra skoro 20 let starý už nikdo nic měnit nebude.

Dočkejte času jako housata klasu, aktuálně několik vybranejch aktivních členů testuje hooodně pokročilou "betaverzi" nebo spíš už "skoro ostrou" Bastlírny fungující na daleko modernějším SW základu.

Až se doladí a vychytají všecky jima nalezený a označený nedostatky nebo chyby, bude možný přistoupit k širšímu zveřejnění nebo rovnou k náhradě starý verze fóra novým. Změny se připravujou docela příjemný, už jsem psal jinde, testovací fórum vypadá hodně pěkně, pokud projdou hodnocením všecky změny, můžete se opravdu těšit - ZÁMĚREM jsou třeba právě navýšení velikosti příloh, zvýšení počtu formátů povolenejch jako přílohy, povolení příloh do SZ, navýšení velikosti schránek na SZ, ale i usnadnění práce moderátorskýho mančaftu. Anket monitorujících přání po vylepšení dosavadního provozu fóra tady proběhlo několik, jejich výsledky se s přihlídnutím k aktuálnosti promítly do požadavků vůči firmě, která maká na novým fóru. Co jsem viděl z těch ukázek, hodně z nich vyřešilo samotný použití modernějšího enginu, protože samotný ty požadavky na vylepšení v podstatě v minulosti kopírovaly to, co se dalo vidět na jinejch fórech, kde už dřív přešli na modernější verzi.

Prostě těšte se, ZMĚNY BUDOU - jak velký a kdy k nim dojde, záleží teď na tom, jak rychle proběhne testovací provoz a případný odstraňování odhalenejch závad a nedostatků. Příprava na přechod se nedá splácat za den-dva, uvědomte si, že první kroky k zajištění dnešního stavu testování ostrý verze se udělaly už zhruba měsíc po zjištění, k čemu by mohlo dojít po Zdeňkově smrti - tzn. zhruba začátkem července 2023, kdy několik prakticky založenejch členů Bastlírny začalo zvažovat situaci "co s Bastlírnou bez ZdeňkaHQ?" a navázalo mezi sebou soukromou diskusi směřovanou k tomu, co máme k dispozici teď aktuálně. Nechci tady uvádět o kom vím, že v tom "má prsty", všecky zainteresovaný ale znáte, jsou to ti, kterým na funknosti Bastlírny záleží natolik, že pro ni prostě bez keců dělají ve svým volnu všecko, co je potřeba. Musely proběhnout i oficiální ouřední jednání s notářstvím ve věci pozůstalostního řízení, protože ZdeněkHQ měl Bastlírnu zaregistrovanou na svoje firemní IČO a tak "spadla" do dědickýho řízení. To navíc ještě není pravomocně ukončený a nejspíš se to ještě potáhne. Takže nezbejvá, než se obrnit A POČKAT SI.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“