JVC AX-411 konzultace jak zemnit?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

JVC AX-411 konzultace jak zemnit?

#1 Příspěvek od jardafiala »

Koupil jsem zmíněný zesilovač v žalostném stavu - bez chladiče, roh plošného spoje zlomený (naštěstí ale nechyběl), tranzistory pro +a- 15V vyškubnuté atd... Podle aukra to vypadá, že je několik škůdců kteří zařízení rozkuchají a nevědí co s tím tak to ještě poprzní víc a pak to nabízejí na aukru. Jeden sídlí v Hradci Králové druhý v Ostravě, sleduju je a občas, když to vypadá že cena odpovídá, něco koupím. Tady jsem počítal jenom s bednou, trafem a knoflíky, ukázalo se, že stačí vyměnit přepínač LC7818, zrekonstruovat a doplnit tranzistory na desku koncového zesilovače a funguje to. Nebyl tam chladič ani jeho držáky, takže k dotazu:
Země je na plošný spoj konce přivedena do bodu A a B, oba tyto body byly zřejmě připojeny ke chladiči (naznačeno zelenou linkou na obrázku), na plošném spoji konce je bod A od země izolován, je to vidět na obrázku. Já mám země tak jak je vidět na poslední fotce, tedy body A a B jsou přes kovový sloupek připojeny na kostru, chladič je připojen na kostru v bodě C. OTÁZKA stačí to nebo mám, asi tlustým drátem s očky, propojit body A a B s chladičem?
Nakonec poznámka, nejspíš to každý ví ale uvedu to. Kvůli zkouškám jsem vyndal vstupní zesilovač a propojil zem která je normálně, a jestli ne pokaždé tak často, rozdělená a část se vstupními konektory a některými součástkami je uzemněná přes šasi. Při zpětné montáži jsem na to zapomněl a následkem bylo rozkmitání a odchod jednoho z koncových tranzistorů, jmenovitě PNP, přechod B-E.
Přílohy
JVC AX-411c.jpg
Takhle to vypadá po rekonstrukci
Takhle to vypadá po rekonstrukci
JVC AX-411b.jpg
Plošný spoj zesilovače
Plošný spoj zesilovače
JVC AX-411a.jpg
Takhle to zřejmě bylo uspořádáno původně
Takhle to zřejmě bylo uspořádáno původně
JVC AX-411.jpg
Deska zesilovače se součástkami